avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... plan parcelar
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

plan parcelar

Buna ziua,am si eu o problema si nu stiu cum o pt rezolva,Tribunalul a desemnat un expert care sa intocmeasca o expertiza in vederea iesiri din indiviziune.problema este ca nu exista acel plan parcelar la primarie si ca atare expertul nu executa lucrarea,,,,stie cineva o modalitate de rezolvare a problemei?se poate intocmi si altfel expertiza?
Cel mai recent răspuns: mrtz_69 , utilizator 08:57, 9 Iunie 2015
ORDIN nr. 621/06.04.2011 - privind modificare si completarea Ordinului Directorului General al Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara

Art. I Ordinul Directorului general al Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara nr. 621/06.04.2011 privind scrierea titlurilor de proprietate de catre oficiile de cadastru si publicitate imobiliara, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. Articolul 1 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 1 Incepand cu data prezentului ordin oficiile de cadastru si publicitate imobiliara vor scrie titlurile de proprietate numai daca sunt insotite de planuri parcelare in format analogic sau digital.

2. Dupa articolul 1 se introduce un nou articol, articolul 2 care va avea urmatorul cuprins:
"Art. 2 In situatia in care planurile parcelare sunt intocmite conform prevederilor art.2113 alin. (2) din Regulamentul privind continutul si modul de intocmire a documentatiilor cadastrale in vederea inscrierii in cartea funciara, aprobat prin Ordinul directorului general al ANCPI nr. 634/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, titlurile de proprietate se inscriu din oficiu in cartea funciara, inaintea transmiterii acestora catre proprietari."
„.Art. 261 — (1) Prin exceptie de la prevederile art. 26, la receptia documentatiilor cadastrale pentru imobile situate in extravilan unde nu exista
plan parcelar in arhiva oficiului teritorial sau a primariei, acesta va fi inlocuit cu un «plan de incadrare in tarla», pe care sunt reprezentate limitele
tarlalei, limitele imobilelor care au numere cadastrale anterior atribuite, limitele imobilului in cauza si orice alte detalii fixe din teren.
(2) Planul de incadrare in tarla va fi intocmit in format analogic si digital, va fi semnat de persoana autorizata, de proprietar sau de detinatorul
legal si vizat de presedintele comisiei locale de fond funciar.
(3) Planul de amplasament si delimitare intocmit in conditiile art. 261 va purta mentiunea «Imobil inregistrat in planul cadastral fara localizare certa
datorita lipsei planului parcelar».,,,,,,se poate face asa ceva si pt terenul meu extravilan?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbateri - regulamentul privind avizarea tehnica a expertizelor judiciare efectuate de expertii judiciari in specializarea topografie, geodezie si cadastru BEJENARU PETRU BEJENARU PETRU MINISTERUL JUSTIŢIEI Nr. .................../C din........................... AGENŢIA NAŢIONALÃ DE CADASTRU ªI PUBLICITATE IMOBILIARÃ Nr. ... (vezi toată discuția)
Memoriu semnat de 111 experti tehnici judiciari topo-cadastru 10 iulie 2011 Mirela Dorina Bogatu Mirela Dorina Bogatu MEMORIU Cu privire la continutul “REFERATULUI DE APROBARE” emis de ANCPI si MINISTERUL JUSTITIEI prin ........– SECRETAR DE STAT si ... (vezi toată discuția)
refuz oficiu cadastru dan_t dan_t Buna ziua, Detin un titlu de propietate (pe numele mamei decedate) pt un teren in comun cu inca 2 rude. Am deschis un proces de iesire din indiviziune si ... (vezi toată discuția)