avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Loc de joaca in spatiu comun al blocului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Loc de joaca in spatiu comun al blocului

Buna ziua,

va rog sa ma ajutati cu un sfat privind urmatoarea situatie:

Locuiesc la parterul unui bloc si am 60mp de gradina. Langa aceasta, gradinata de la blocul vecin si-a amenajat un loc de joaca pe spatiul comun al blocului in care locuiesc (fara nici un acord sau consimtamant).

Avand in vedere ca zgomotul produs la acest loc de joaca este deranjant, faptul ca am un gardulet de care se pot lovi copiii, care ar putea fi metodele legale de a ii convinge sa mute locul de joaca pe spatiul comun al blocului unde este gradinita. Acolo tot parterul este detinut de aceasta in acel bloc si nu ar mai deranja pe nemei zgomotol si nici nu ar mai fi gardul un pericol.

Am incercat prin nenumarate solicitari, dar am fost ignorat, chiar au extins locul de joaca si nu pot pot sa strang toti locatarii blocului pentru a semna o petite si a solicita mutarea deoarece majoritatea apartamentelor nu sunt vandute si sunt detinute de un dezvoltator ce are interese comune cu gradinita si nu as putea ajunge la un vot majoritar.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: DLucian , utilizator 14:18, 29 Iulie 2015
liamic43 a scris:

Din păcate, grobianismul nu poate fi tratat- este o boală incurabilă care se moștenește.de la părinți la copii.Nu aveți ce face decât să puneți niște panouri înalte la partea respectivă de gard.iar pe panou, să puneți un tapet frumos. Nu e glumă .Panoul va izola cât de cât gălăgia și vă va încânta privirea cu imaginea aleasă.


Din pacate fiind un complex residential nu vrem sa afectam esteticul acestuia si nu putem monta astfel de panouri, momentan am pus gard viu si asteptam acei 3-4 ani pana ajunge la 2m si stufos pentru a amortiza sunetul.
Depinde de statutul juridic al terenului, eu nu inteleg de unde cunoasteti ca e teren comun al blocului. Va spun ca am vazut in acelasi complex rezidential teren privat personal, teren privat public si teren privat comun. In acelasi cartier.
In functie de statutul concret, din acte, juridic pentru acest teren, puteti face demersuri.
De asemenea, depinde de cum a aparut gradinita acolo, cand.

Referitor la gard, daca aveti aurtorizatie pentru el, nu este grija dv. siguranta celor mici, ci a educatorilor. Cati sunt cu copiii afara? Unul? Trei?

Despre amenajarea parcului, o fi fost facuta de gradinita? Daca era a dezvoltatorului si acolo aveau voie sa se joace copii si se adunau si cei de la gradinita, atunci nu prea aveti demers legal de facut.
Cat despre vecini, de regula cumparatorii de apartamente in zone rezidentiale au varsta la care se stabilesc si la care ticaie ceasul biologic, vad un avantaj in parcul de langa bloc si nu am intalnit cazuri in care cineva sa doreasca sa elimine un astfell de parc. In aceste conditii, si daca apartamentele ar fi fost vandute, nu stiu in ce masura ati fi avut succes cu semnaturile.
Sigur, fiecare caz e particular.

Totusi, am vazut cresa langa gradinita si, atata timp cat cei de 2,5 ani puteau dormi cu geamurile deschise si puteau suporta zgomotul facut de o mica armata cu media de varsta de 4,5 ani, ma intreb, ce anume ne frustreaza intr-atat sa nu putem suferi strigate pe de copii?
Nu va judec, stiu ce inseamna tipetele unor copii adunati impreuna; dar ma intreb, totusi, de ce nu mai putem suporta zgomotul inocentei, al jocului?
Cat despre pipi, aici e ceva ce-mi scapa. Pana la varste mai mari de gradinita copiii se iau cu joaca si uita de pipi, orice parinte de copil de gradinita stie asta si stie de cate ori s-a stropit in parc copilul... sau de cate ori a nimerit pe parinte. Sau cum acum 2 minute nu avea nicio nevoie, acum e urgenta.
apropo de urgenta, exista jocuri cu papusa are o urgenta si, mi-a spus un client, exista si un desen animate in acest sens. Tocmai pentru ca aceste urgente sunt comune la varsta gradinitei...
Ma tem ca e prea mult sa pot presupune ca i-au aliniat langa gard sa ii invete, ca au performat pe rand 10-20 de copii. E putin cam mult spus, mai ales ca nu le vine celor 15 copii odata. Dar le vine, uneori, sa se imite.
Totusi, ca sa fim putin zambareti, daca acei copii reusesc sa invete actul stropitului gardului, atunci plantele dv. nu au sanse sa ajunga la 2 metri.
urletele si zgomotele le putem suporta, este si un parc langa si nu avem nici o obiectie legata de urletele din acel parc.

ideea ce ne deranjeaza si principalul motiv pentru care incercam mutarea locului de joaca de langa blocul nostru la 30m distanta, langa blocul vecin este datorita faptului ca acolo tot parterul este al gradinitei si nu exista nici un gard ce ar fi o potentiala primejdie pentru cei mici.

Initial amplasamentul locului de joaca era pe acea proprietate, doar ca a fost mutat pentru a se aduce pamant si a se planta gazon. Acuma dezvoltatorul refuza sa mute amplasamentul la locul initial si nu ne ofera nici o justificare decat ca spatiul e comun asa ca pot sa stea oriunde vor ei leaganele.

Repet, siguranta copiilor nu este problema dv., ci a insotitorilor lor. Vad ca restul problemelor au disparut, iar asta nu e una reala, nu a dv. cel putin, deci problema rezolvata!
Raspunsuri nu am la restul: situatia terenului, al cui e, autorizatie de constructie... cat despre leagane, depinde daca sunt constructii usoare sau cu fundatie, daca sunt in autorizatie. E nevoie de acte ca sa va spunem ce sa faceti si de unde sa incepeti.
se pare ca am avut noroc

s-au gasit deseuri non-animale in casuta si am putut folosi aceasta ca parghie de negociere intr-un forum extins si dupa un weekend au disparut complet de acolo. Deja se deteriorau.
Am avut sustinerea unor parinti ce considerau acel loc focar de infectie si un pericol pentru cei mici.

Multumesc pentru sfaturi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, povestea se intampla in bucuresti in sectorul 3, cand ... Gabriella& Gabriella& Buna ziua, povestea se intampla in Bucuresti in sectorul 3, cand ne-am mutat prin anul 2003 era liniste, de cativa ani nu mai este, in lateralul blocului in ... (vezi toată discuția)
Amenajare loc joaca Bogdan_86 Bogdan_86 Buna ziua, Pe spatiul verde din jurul unui bloc se doreste amenajarea unui loc de joaca. Acesta va contine, leagan, tobogan, balansoar etc. Terenul in ... (vezi toată discuția)
Teren aferent unui cabinet stomatologic alidanuta alidanuta in apartamentul de parterul unui bloc a fost amenajat de catre proprietar un cabinet stomatologic.Acesta a amenajat si ingradit toata suprafata din fata ... (vezi toată discuția)