avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reintoarcere dupa CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reintoarcere dupa CIC

Buna ziua,

daca o angajata isi da demisia de la locul actual de munca la final de CIC si se angajeaza la o alta firma, aceasta (firma noua) are interdictia legala de a o concedia pentru 6 luni?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:15, 9 Iunie 2015
Cu toate ca legea nu prevede , consider ca noul angajator nu este tinut de interdictia prevazuta de art.25 din OUG 111/2010.

Atentie insa, ca textul de lege nu prevede o durata minima sau fixa de 6 luni cu privire la interdictia concedierii dupa revenirea din CCC.
Multumesc frumos de ajutor.
Care este durata atunci? Imi puteti da niste lamuriri si in acest sens, va rog frumos?

Inca o data, multumiri.
OUG nr.111/2010 prevede doar durata maxima referitoare la interdictia concedierii. Prin urmare, se poate stabili in reg.intern /ccm aplicabil o durata mai mica.

in practica intalnita, in lipsa unor dispozitii interne cu privire la acest termen, o parte din angajatori merg pe respectarea duratei maxime.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interdictie concediere la revenire din cic adimct2007 adimct2007 Cum se interpreteaza art. 25 alin. 3 din OUG 111/2010 referitor la interdictia angajatorului de a concedia salariata care revine din concediul pentru cresterea ... (vezi toată discuția)
Concediere revenire cic cristi_barbulescu cristi_barbulescu Buna ziua. Am o intrebare in legatura cu concedierea. Sotia mea am revenit la lucru in aprilie 2015, la 1 an si 11 luni ale fiicei noastre, iar acum in 15 ... (vezi toată discuția)
Intrebare a unei colege- eu spun ca da Maran Corina Maran Corina Se poate desfiinta un post imediat dupa ridicare suspendare cim pt concediu ingrijire copil , cu preaviz de 20 zile? ( invoc aici art.65 lit.1, art.75 si oug ... (vezi toată discuția)