avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... instiintare suspendare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

instiintare suspendare

Buna ziua,
As avea o intrebare, daca cineva pe forumul acesta a mai patit ceva similar, eu am ramas totusi surprins.
In 2011 mi-a fost suspendat permisul pt 30 zile pentru ceva foarte stupid, o depasire a unui autovehicul lent care remorca o caruta pe un drum in constructie, nu intru in detalii.
Acum 2 sapt (in 2015) mi-a venit acasa o instiintare cum ca in urma deciziei xx ramase definitiva in 2011 s-a dispus suspendarea permisului de conducere pt 30 de zile incepand cu data X, la care se adauga 30 de zile pentru ca nu l-am predat in termen de 15 zile de la data ramanerii definitive a sentintei, adica in 2011.
Hotararea mi-a fost comunicata acasa, si probabil ea a fost comunicata si IPJ in ian 2012. Eu nelocuind in tara nu am mai predat permisul si a ramas la mine.
Este normal sa se intample asa ceva? In sensul ca, sa vina dupa atata timp?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: mihaialx , utilizator 14:45, 10 Iunie 2015
Potrivit art. 118 al 4 din OUG 195/2002 , in termen de 15 zile de la data pronuntarii hotararii judecatoresti prin care instanta a respins plangerea impotriva procesului verbal, contravenientul este obligat sa se prezinte la serviciul politiei rutiere care il are in evidenta pentru a preda permisul de conducere.
De aici rezulta clar ca dumneavoastra aveati obligatia sa va interesati de stadiul dosarului, iar la finalizarea acestuia, sunteti obligat sa predati permisul la ghiseul biroului rutier.
Politia rutiera face verificari la intervale mari de timp cu privire la solutia pronuntata si daca se constata ca nu ati predat permisul vi se aplica sanctiunea adaugarii a unui numar de inca 30 de zile la sanctiunea deja aplicata.
Multumesc pentru raspuns, asta stiam si eu, obligatia de a ma interesa de stadiul dosarului si m-am interesat, dar cealalta parte in dosar nu are aceeasi obligatie? sa se intereseze de stadiul dosarului?
La ce data a ramas hotararea definitiva? Au trecut 3 ani ?
da, au trecut 3 ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare ipj cristian11 cristian11 In urma cu 2 ani, am depus plangere impotriva unui proces verbal de contraventie rutiere...Prin februarie 2010 prin sentinta mi s-a respins plangerea ... (vezi toată discuția)
Hotărâre judecătorească ! bebeto112 bebeto112 Buna seara, Astazi am fost la ultima înfățișare intr-un proces in care am fost intimat ! Am văzut pe site la judecătorie ca mi sa respins plângerea ! In ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis dosar din 2011 puslic puslic Am primit azi un plic cum ca in 5 zile trebuie sa predau permisul la politie. Fiind suspendat 90 de zile, plus inca 30. S-a dispus asta printr-o sentinta ... (vezi toată discuția)