avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Beneficiez de reducerea perioadei de suspendare la 30 ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Beneficiez de reducerea perioadei de suspendare la 30 de zile?

Pe 8 februarie 2015 am avut un accident de circulatie,neacordare de prioritate.Mi-a fost retinut permisul pe o perioada de 90 de zile si mi s-a facut dosar penal pentru vatamare corporala din culpa(fata a tras o sperietura si a solicitat ambulanta).De la Parchet mi-a venit acasa Clasare si Neinceperea urmaririi penale. Am sustinut testul 13 din 15 si am fost admis.Pot beneficia de acea reducere la 30 de zile? Cu respect! Astept un raspuns,va rog!
Cel mai recent răspuns: Ionut_Gabriel , utilizator 22:46, 10 Iunie 2015
Potrivit art Art. 221 din Regulamentul OUG 192/2002. – (1) Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, daca sunt îndeplinite, cumulativ, urmatoarele conditii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie;
b) a obtinut permis de conducere cu cel putin 1 an înainte de savârsirea faptei;
c) în ultimii 3 ani de la data savârsirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de masura;
d) în ultimii 2 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.
(2) Conducatorul de autovehicul sau tramvai nu beneficiaza de reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, daca :
a) perioada de suspendare a fost majorata, conform legii;
b) a cumulat, din nou, cel putin 15 puncte de penalizare în urmatoarele 12 luni de la data expirarii ultimei suspendari a exercitarii dreptului de a conduce;
c) a fost implicat într-un accident de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testarii aerului expirat sau al probelor biologice au stabilit ca a condus vehiculul în timp ce se afla sub influenta alcoolului;
d) sanctiunea contraventionala complementara s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferata când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini rosii si/sau sonore sunt în functiune.
Avand in vedere ca nu va incadrati la disp art 221 al 2 , teoretic ar trebui sa aveti dreptul de a face aceasta solicitare de reducere a sanctiunii suspendarii de la 90de zile la 30 de zile.
In principiu poti obtine reducerea de 30 zile daca in perioada suspendarii nu ai solicitat "dovada" ca sa poti circula si daca in ultimii 2 ani nu ai avut nici un incident/amenda!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

ordonanta la noul cod rutier Daniel2507 Daniel2507 Unde scrie ca nu mai am acest drept de a da testul 13/15 ca sa mi se reduca sanctiunea??? Eu nu am gasit in noua ordonanta asa ceva.Daca stie cineva va rog sa ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere retinut doranu doranu mi s-a retinut permisul de conducere pentru o perioada de 90 de zile pentru alcoolemie de 0,34mg\l...ce pot face sa reduc perioada sau daca am vreo sansa in ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis 90 zile in contencios administrativ ContSters373000 ContSters373000 Buna seara Exista in O.U.G. 195/2002 art.221 Art. 221. - (1) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, ... (vezi toată discuția)