Ce argumente legale avem în calitate de locatari în faţa unui dezvoltător imobiliar pentru finalizarea proiectului promis. În speţă este vorba de un complex de blocuri din care au fost construite 60% din imobile şi vândute un procent destul de mare din cele construite.
Beneficiarii s-au mutat pe rând însă o parte din facilităţile ce ar trebui folosite în comun de către locatari sunt indisponibile:
Promisiunea de realizare a infrastructurii stradale intre cele două şiruri de blocuri nu are nicio relevanţă practică (strada nu este asfaltată devenind impracticabilă la anumite condiţii meteo).
Calitatea acoperişului blocurilor este îndoielnică (la vânt cad ţigle, nu există cale de acces spre acoperiş – oare pompierii au ceva de obiectat?).
Nu a fost amenajat un loc destinat pentru depozitarea resturilor menajere (în cartier locuiesc deja aproximativ 40 de familii).
Zugrăveala din casa scării începe să se exfolieze deşi de la aplicare nu a trecut nici un an.
De teren de joacă pentru copii nici nu mai poate fi vorba deşi a fost unul din lucrurile promise la încheierea contractului dar fără a fi menţionat în cuprinsul acestuia.
Niciunul din apartamentele vândute nu a fost predat pe bază de proces-verbal sau de recepţie imobilului;
Nu s-a oferit nici un act de garanţie a uşii de intrare în apartament sau geamurilor termopan incluse în preţul de achiziţie;
Autorizaţia iniţială de construcţie pentru întreg ansamblul a expirat în luna aprilie 2009.
Menţionez faptul că despre toate acestea nu s-a făcut vreo menţiune în contractele de vânzare-cumpărare încheiate cu fiecare persoană fizică în parte însă o parte din neconformităţi sper să se regăsească în legislaţie. Vă rog să mă îndrumaţi spre această legislaţie şi să mă sfătuiţi încotro să merg împreună cu ceilalţi locatari: protecţia Consumatorului, Inspecţia de Stat în Construcţii sau Judecătorie.
inteleg ca nu se prevad aceste elemente in contract iar ce s-a facu se vede iar ce trebuia si nu s-a facut se stie. pe mine ma interesat unde gasesc prevederi legale referitoare la aceste elemente care nu s-au prevazut in contract. care sunt actele normative care il obliga si eventual ii da si un terment de finalizare.
(de exemplu: toate apartamentele din bloc au fost vandute rezulta ca e obligat sa finalizeze si exteriorul blocului in intregime si sa predea pe proces verbal locuintele).
Apartamentele au fost finalizate inainte de vanzare sau au fost cumparate in stadiul de proiect/executie? Daca au fost finalizate ar fi trebuit sa existe receptia lucrarii efectuata cu invitati din partea primariei - aceasta este obligatorie la sfarsitul executie, practic din acel moment incepe plata taxelor si impozitelor pe proprietate - si ar fi trebuit sa fie atasat la contract si cadastrul apartamentului.
Daca au fost cumparate in faza de proiect/executie in contract ar fi trebuit sa fie trecuta data finalizarii si a predarii.
Durata de executie a lucrarilor este trecuta in autorizatia de construire aferenta imobilului.
De finalizarea tuturor lucrarilor conform proiectului tehnic raspund constructorul, beneficiarul, inspectorii de la Primarie daca au semnat receptia inainte de finalizarea lucrarilor. De calitatea lucrarilor raspund constructorul, beneficiarul (prin dirigintele de santier) si inspectorii de la ISC pentru fazele determinante la care au participat. De solutiile tehnice adoptate raspund proiectantul si verificatorul de proiecte.
Apartamentele au fost cumparate in stadiul de proiect/executie.Problema e ca acest dezvoltator imobiliar conditioneaza finalizarea facilitati comune de vanzarea apartamentelor care au ramas nevandute. Deci noi nu vom avea asfalt pe strada, loc de joaca pentru copii sau ghena pana cand el nu termina de vandut tot ce are. Si cum vanzarile cam stagneaza... Noi vrem sa il constrangem legal. CUM?
S-ar putea sa nu reusiti. Si chiar daca veti reusi cumva o hotarare judecatoreasca mai mult ca sigur va intra in faliment deoarece el nu mai are fonduri pentru finalizare. Acesta este motivul pentru care asteapta sa vanda apartamentele.
Sa inteleg ca o persoana poate construi niste blocuri in mijlocul campului iar in reclama sa arate ca va fii un adevarat cartier modern iar dupa ce se vede cu banii in buzunar sa lase de izbeliste infrastructura stradala intrucat legea nu il obliga la nimic.
Demolare acoperis
aselajusto
Demolare acoperis , locuiesc intr -un bloc turn la etajul 7 din 10 , dea lungul anilor sa facut de circa 3 ori acoperis pe bloc de fiecare data facanduse ... (vezi toată discuția)