avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... adeverinta medicala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

adeverinta medicala

Buna ziua!
Am o intrebare: angajatorii mai au obligatia de a elibera adeverinte medicale (pentru medicul de familie sau pentru spital) pentru salariatii sai sau acestia folosesc cardurile sau adeverintele medicale eliberate de Casa de Sanatate de care apartin?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:08, 10 Iunie 2015
Potivit prevederilor Ordinelor MS/CNAS 557/246/2015 si 559/248/2015, asiguratii beneficiaza de servicii medicale dupa cum urmeaza:
- In baza cardului national, pentru asiguratii care au intrat in posesia acestuia

- In baza documentelor prevăzute la art. 212 alin. (1) din Legea nr. 95/2006, cu modificările şi completările ulterioare, pentru persoanele pentru care nu au intrat in posesia cardului national, până la data la care intră în posesia acestuia, (respectiv, prin verificarea calitatii de asigurat de catre furnizor in sistemul informatic sau, dupa caz, prin prezentarea adeverintei de asigurat)

- In baza adeverintei adeverinţei de înlocuire a cardului naţional pentru situaţiile în care se solicită emiterea cardului duplicat

- Adeverintei de inlocuire a cardului pentru persoanele care au refuzat acest document.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta de asigurat in loc de card de sanatate eleonard eleonard medicul de familie sustine ca nu poate sa imi scrie un concediu fara sa activez cardul de sanatate. Eu am inteles ca exista totusi o varianta in care ne putem ... (vezi toată discuția)
Asigurare sanatate student la zi in varsta de 19 ani ruxiqui ruxiqui Am un fiu, student la zi la Facultatea de Drept si Facultatea de stiinte politice, in varsta de 19 ani, implineste 20 in noiembrie, a terminat primul an. Am ... (vezi toată discuția)
Asigurări de sănătate dandan7 dandan7 Bună ziua, Sunt student, am peste 26 de ani şi nu am asigurări de sănătate. Am nevoie de adeverinţe medicale pentru facultate. Sunt obligat să am ... (vezi toată discuția)