avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare bilet la ordin avalizat, firma in faliment
Discuție deschisă în Executare silită

Executare bilet la ordin avalizat, firma in faliment

Buna ziua,

In 2007 am incheiat un contract de leasing cu RCI LEASING. In 2009 datorita probleme lor financiare am returnat auto, ramanand un rest de plata (diferenta intre suma totala de rambursat si suma recuperata pe masina).
In Ianuarie 2010 firma a intrat in insolventa iar in 2013 in faliment.
La RCI am dus 3 bilete la ordin avalizate in alb.
Dupa tot acest timp ei mai pot sa ma execute silit pe persoana fizica daca firma este in faliment?
Daca se incepe procedura ce pasi trebuie respectati din partea lor?
In urma unui mail primit zilele acestea de la ei mi-au spus ca: acest contract se va cesiona si veti fi preluat de o societate de recuperare.
Ce presupune asta? La ce trebuie sa am grija in caz ca se va incepe aceasta executare?

Va multumesc.
la: conturi blocate, poprire salariu si demersuri de recuperare a datoriei. Executare imobiliara.. auto ce poate gasi pe numele dumneavoastra , in plus la datoria initiala se vor adauga si cheltuielile de executare + onorariile executorilor....
Va multumesc pentru raspuns.

La o eventuala procedura de incepere a executarii biletelor la ordin ar trebui sa fiu instiintat? Daca ada, prin ce mijloace? Si daca nu sunt informat, ce pot face?
Daca a fost incheiat un PV de predare/primire a BO garantie avalizate ar trebui sa fie mentionata si obligativitatea de a fi instiintat ca urmeaza depunerea la banca a acestora.
Sau va pot comunica prin scrisoare recomandata.
Pana acum nu au facut nimic in acest sens?? au luat legatura cu dumneavoastra?
Buna ziua,

Biletele sunt date ca si garantie la contract, acolo sunt stipulate.

Momentan nu m-au cautat, am primit doar un email ca voi fi preluat de o societate de recuperari creante. Eu am incercat sa le fac o propunere de stingere amiabila (achitare a jumatate din suma) dar am fost refuzat (de catre cei de la RCI).


Multumesc.
In cat timp de la emiterea in alb se poate baga la executare un bliet la ordin?

Pe acest site spune: [ link extern ]

Completarea ulterioară a biletului la ordin în alb, dacă a fost legal emis în alb, contrar situaţiei din speţă, trebuie efectuată conform art. 12 alin. (2) din Legea nr. 58/1934, în termen de 3 ani de la data emiterii biletului la ordin, sub sancţiunea decăderii şi ineficienţei titlului cambial.

Deci daca a trecut perioada de 3 ani BO-ul avalizat nu se mai poate baga la executare?


Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bo in alb avalizat rapoimpex rapoimpex Mă interesează un punct de vedere cu privire la: 1. BO lăsat în alb, avalizat ca persoana fizică de mine, emis de o societate comercială care ulterior ... (vezi toată discuția)
Bo avalizat în alb rapoimpex rapoimpex Subiect: BO in alb avalizat Mă interesează un punct de vedere cu privire la: 1. BO lăsat în alb, avalizat ca persoana fizică de mine, emis de o ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare MariS19 MariS19 buna, ma poate ajuta cineva cu un sfat referitor la o contestatie la executare. Sunt garant avalist, s-a incuviintat inceperea executarii impotriva mea in ... (vezi toată discuția)