Cazul meu este in felul urmator - as dori sa renunt la gaze, pentru ca nu le voi folosi, toti consumatorii vor fi electrici ( cuptor, plita, etc), centrala nu vreau sa imi pun, si prin urmare nu vreau sa platesc la gaze degeaba. Am vorbit cu o firma autorizata pentru debransare si mi-au spus ca imi trebuie acordul asociatiei, si al vecinei de dedesubt - eu sunt la ultimul etaj si doar cu dansa am teava comuna. Problema este ca dansa nici nu vrea sa auda, pt ca ar insemna din ce am inteles, anularea tevii de la mine si sa se puna filet si robinet la ea, si nu vrea sub nici o forma. Cele doua probleme la mine acum sunt - daca dansa nu vrea, eu pot totusi sa ma debransez si sa ma scoata de la consum cumva cei de la gaze, chiar daca ramane la mine teava ( desi ar arata odios, un metru de teava langa perete in bucatarie, in aer asa...)? Si daca nu se poate asta nici asa, fara acordul ei, chiar nu exista vreun fel in care eu sa nu platesc ceva ce nu consum?
Pentru deconectare de la coloana comuna de gaze nu va trebuie aprobare nici de la asociatie, nici de la vecina dv.
Chemati firma care va va face lucrarea (atentie! interesati-a sa fie autorizata ANRE) si care va blindeaza orizontala dv.
Va sfatuiesc sa nu umblati deloc la teava comuna ca sa nu existe discutii inutile cu administratora sau conducerea asociatiei. Incercati sa gasiti singura o solutie de mascare a tevii comune.
Firma va va elibera un PV de deconectare pe care il prezentati in original si copie la asociatie, lasati copia la ei, iar pe original sa va treaca nr. de inregistrare. Acesta va fi documentul cu care asociatia poate justifica faptul ca nu veti mai fi pusa sa platiti cota de gaze. Pastrati originalul.
Eventual insotiti acest PV cu o cerere scrisa unde la semnalati faptul ca din data de ...... v-ati deconectat de la teava de gaze cu PV atasat si ca doriti sa fiti scoasa de la plata cotei de gaze.
Eu am in asociatie 3 asemenea cazuri. S-au rezolvat foarte simplu.
Avand in vedere ca sunteti la ultimul etaj, da, teava se termina oricum la dvs. in casa, dar nu in mijlocul sufrageriei... Capatul de teava ramane in bucatarie, de obicei intr-un coltz al incaperii si se poate masca foarte usor.
Mai zic sa o lasati asa cum este, ca maine-poimane o sa vreti rebransarea si o sa trebuiasca sudata o bucata de teava speciala de gaze....
Cand vorbiti la asociatie, "vorbiti in scris", stabiliti cu administratia procedura, va debransati legal si apoi prezentati documentele la asociatie, asa cum v-a sfatuit @elga50. Numai asa o as. prop. nu o sa va mai repartizeze costuri cu gazele, care am inteles ca in urmatoarea perioada au sa se scumpeasca din ce in ce.
Daca v-ati hotarat sa faceti chestia aceasta, aveti grija la reamenajarea instalatiei electrice, deoarece consumul se va mari (cuptor, plita) si sa nu i-a foc instalatia prin pereti!
Succes!
PRACTIC: daca sunteti abonati GDF Suez, aceasta societate este f bine organizata. Telefonati la 021/9366, fax 021.3012083 si veti primi cu amabilitate raspuns la intrebarile care va intereseaza. Le notati in prealabil. Adresa, Bd MARASESTI 4-6, SECTOR 4, Bucuresti. Ei sunt stapanii gazelor, factura ei o emit. In privinta asociatiei, nu aveti decat sa sigilati la locul racordului (probabil aragaz), veti primi o adeverinta cu care dovediti asociatiei (personal presedintelui), ori cu declaratie cu semnatura de primire, ori trimiteti scrisoare recomandata cu confirmare de primire cu copia buletinului de sigilare/desigilare, cu nr sigiliului. Pot veni sa controleze cand vor, pe viitor, daca nu va cred). Care este oare calitatea ca unii din asociatie sa hotarasca ce gen de energie folositi? GDF Suez are cred si serviciu propriu pentru sigilare. Am facut in 2007 sigilarea, am gatit electric, ma incalzesc electric.
Puteti merge si la sediu, veti fi impresionata de comportamentul si solicitudinea echipei, dar nu este nevoie, sunati.