avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Creanță biroul de credit fără notificare ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Creanță biroul de credit fără notificare corespunzătoare

Bună ziua.

Am un credit și un card de credit deschis la CEC Bank.
Acum 6 luni de zile, m-am prezentat la o sucursală CEC Bank a orașului unde locuiesc în prezent, pentru a îi notifica că adresa de corespondență nu mai este cea declarată inițial (și anume adresa din buletin), și că doresc modificarea acesteia pe altă adresă (dar adresa din buletin era încă validă, doar corespondența se modifica).

Persoana de la birou mi-a făcut o nouă fișă de client, am semnat, mi-a comunicat verbal că mi-a actualizat datele, toate bune.

Zilele trecute am făcut o cerere către biroul de credit pentru a verifica situația, pur întâmplător. Și am constatat că sunt raportat la biroul de credit pentru o restanță de 170RON, aferentă cardului de credit.

Am contactat banca, și mi-au spus că într-adevăr sunt restant la cardul de credit, pentru o sumă ce trebuia achitată în 30 de zile, nu în 60 cum am înțeles eu de la consultatul care mi-a făcut acest credit.
Am zis - ok - ori am înțeles eu aiurea, ori mi-a explicat consultantul aiurea. Cuvântul meu contra cuvântului lui.

Ulterior, m-am documentat și legislația spune că banca e obligată să mă notifice în scris sau telefonic cu privire la eventuale creanțe, înainte de a fi raportat la biroul de credit.

Ei susțin că s-au emis 2 notificări către adresa mea de corespondență, dar culmea, eu nu am primit nimic.
Ulterior, m-am deplasat la adresa din buletin, și am constatat că într-adevăr, pe acea adresă s-au emis notificările, DAR NU pe adresa de corespondență solicitată de mine.

Care este procedura legală, prin care să pot solicita băncii ștergerea informațiilor negative din biroul de credit, având în vedere că la ei figurez cu adresa de corespondență într-adevăr modificată pe noua adresă, însă toată corespondența se trimite pe vechea adresă (și anume cea din buletin) ?

Domnii de la compartimentul de credite susțin că este o eroare la ei în sistem, și că trebuie să mă deplasez la sucursala unde am făcut creditul pentru a îmi actualiza / valida datele, deși totuși, în sistem la ei sunt prezent cu datele conform celor declarate de mine (și totuși corespondența se trimite pe adresa din buletin).

Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ionut_au , utilizator 18:50, 12 Iunie 2015
Buna ziua!
Cea mai sigura solutie este sa sesizati ANSPDCP.
Bineinteles, puteti sesiza situatia catre institutia de credit in discutie, ca sa ramaneti intr-un cadru amiabil.
Daca notificarile au fost trimise anterior comunicarii de catre dumneavoastra a modificarii adresei de corespondenta, ma tem insa ca datele nu vor fi sterse.
Verificati si daca adresele respective au fost emise cu respectarea termenelor prevazute in Decizia 105/2007 a ANSPDCP cu privire la prelucrările de date cu caracter personal efectuate în sisteme de evidenţă de tipul birourilor de credit ([ link extern ] )

Cu stima,
Bună ziua,

Mulțumesc pentru răspuns,
Nu, cererea de modificare de corespondență a fost făcută în februarie, iar incidentul cu raportarea a avut loc luna aceasta.

Singurul impediment pentru mine, este faptul că nu am nicio copie a documentului de cerere de actualizare a datelor, acestea rămânând în posesia băncii.

Totuși, cred că o să fac o adresă băncii în acest sens, apoi ANSPDCP și/sau instanță.

Mulțumesc,
O zi bună.

I.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raportare la biroul de credit brandusa11 brandusa11 Buna seara. In urma cu 15 ani am avut un card de credit de la o IFN.Valoarea lui a fost de 1200 ron. De-a lungul mai multor ani am facut plati de aproximativ ... (vezi toată discuția)
Neoperare la biroul de credit. shoni17 shoni17 Buna ziua, In data de 27 decembrie 2016 am solicitat bancii Raiffeisen Bank reducerea limitei de credit la cardul de cumparaturi. Am procedat la ... (vezi toată discuția)
Biroul de credite. irol irol Am si eu o intrebare, ce poate face o persoana care a fost inscrisa in biroul de credite ilegal? Merge in instanta sau se adreseaza cu o plangere la ... (vezi toată discuția)