buna ziua,as vrea sa ma lamuriti si pe mine cu ceva.in urma cu doua luni sotul meu a gasit in parcare suportul de la placuta de inmatriculare rput.si-a cumparat altul si se indrepta catre serviciu cand a fost oprit de un agent de politie.desi sotul meu avea numarul si i-a arata si suportul rutp acesta nu l-a inteles si i-a apilcat o amenda.sotul emu toata ziua a fost insotit de o coelga de servi care a fost martora la toate intamplarile.sotul meu isi uitase geanta cu actele la birou si a fost sanctionat cfr art 26 si 147 pct 1 din h.g.1391/2006 cu suma de 540 de lei.a refuzat sa semneze procesul verbal si cand am primit procesul verbal acasa a constatat ca pv era semnat de un martor asistent care nu a semnat in nici un caz in prezenta sotului meu si a colegei lui.as vrea sa stiu este valabil acest pv?dar semnatura martorului?e posibil ca martorul sa poata fi un alt agent de politie?e sau nu conflict de interese daca martorul este tot agent de politie?multumesc...la revedere!
dupa cum am scris mai sus, in prezenta noastra nu a semnat nimeni ca martor, ceea ce ma face sa cred ca semnatura apartine unuia dintre ceilalti agenti constatatori prezenti la locul faptei dar care nu aveau legatura cu mine fiind ocupati sa opreasca si alti soferi (mentionez ca in ziua respectiva a fost o actiune de anvergura pentru depistarea autoturismelor inmatriculate in alte tari sau neinmatriculate) si ca ei de fapt isi semneaza procesele verbale intre ei la rubrica martori
daca temerile mele sunt fondate, pot cere instantei de judecata sa ii ceara acestuia sa spuna in ce calitate "era" la fata locului?
Daca nu este citat acest "martor", solicitati dv.citarea pe motivele aratate, pentru a depune marturie sub juramant si a respunde la intrebarile pregatite de dv. ,cu istetimea necesara dovedirii marturiei false. Succes.Nu uitati de un avocat.
1. Nesemnarea procesului verbal de contraventie nu era o solutie dar este tardiv sa dezbatem acest subiect.
2. Este exclusa varianta ca la rubrica martor sa fi semnat un agent de politie din mai multe considerente si cel mai important ar fi acela al identificarii persoanei prin CNP si ulterior ,in baza acestuia, se identifica cartea de identitate (serie , numar , etc) , deci nimeni nu si-ar risca job-ul pentru asta. Mai degraba agentul a gasit pe cineva care a semnat ca martor.
3. Martor este persoana care poate certifica cele inscrise in procesul verbal , deci nefiind de fata nu are ce sa certifice ....doar daca nu va minte cu nerusinare!:D
4. Sfatul meu este sa va prezentati la termenul indicat de instanta fiindca aveti sanse foarte mari sa se anuleze procesul verbal de contraventie!
SUCCES!
perfect de acord:atata timp cat este un martor mincinos si eu am alt martor care poate certifica cele spuse de mine inclusiv faptul ca nu am semnat pv-ul ptr ca agentul a refuzat sa specifice la rubrica alte mentiuni motivul pentru care am refuzat sa semnez pv-ul.multumesc o seara buna!