Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
La urmatorul termen am depus memoriu, cu extras din dictionare, ca e ca mine... si am sugerat ca doamna judecator nu a studiat limbi straine.
Va rog sa imi indicati daca pot sa dau spaga la doctor sa obtin referatul pt grad de invaliditate!! Si, daca da, la ce doctor??
aidu a scris:
Nu este folosit gresit pentru ca nu este mentionat niciunde ca ''a lectura'' are sensul restrictiv de a citi in gand. Dictionarul de sinonime spune ca a citi si a lectura au acelasi sens.
Totusi, dictionarul nu lamureste toate aspectele. Ci doar da o definite.
In alta ordine de idei,
LECTURÁ, lecturez, vb. I. Tranz. (Rar) A citi. – [< lectură].
LECTÚRĂ, lecturi, s. f. Faptul de a citi; citit1, citire. ◊ Sală de lectură = încăpere amenajată pe lângă o bibliotecă, în care publicul poate citi cărți, reviste etc. Lectură particulară = cărțile citite de un elev în afara manualelor.
Se vede ca nicaieri nu se face referire la o imprejurare din care se poate extrage sensul de 'a citi cu voce tare'
aidu a scris:
Cred ca aveti chef de glume cu intrebarile astea pe Avocatnet. Nu dezvoltati, va rog.
N-am dat niciodata nimanui spaga...iar acum, ca am nevoie sa dau... n-am cui!? :)