avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu prenatal si de ingrijire a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu prenatal si de ingrijire a copilului

Buna ziua. Numele meu este Mirela si am o intrebare. Sunt insarcinata si urmeaza sa nasc la sfarsitul lunii august. Problema este ca la actualul loc de munca voi face un an abia pe 18 noiembrie si nu stiu daca am dreptul la concediu prenatal, postnatal si de ingrijire a copilului.

Astept raspuns si va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:20, 13 Iunie 2015
1. - Pentru a beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) trebuie ca la data solicitarii acestui concediu sa fiti salariata si sa aveti cel putin o luna lucrata inainte de luna in care solicitati conecdiu de maternitate.
- Din cele relatate de dvs. reiese ca veti putea beneficia de concediu de maternitate.

2. - Pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
- Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat la acelasi angajator.

3. - Daca veti naste in luna august cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de CCC sunt septembrie 2014 - august 2015.
- Spuneti ce statut ati avut (cu ce v-ati ocupat) in lunile septembrie - octombrie 2014.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am vreo sansa sa beneficiez de concediu prenatal ? diana192 diana192 buna ziua,am lucrat cu carte de munca din 01. 01 .2013 pana in 10.07.2013.iar dupa aceea am fost in concediu fara plata pana in data de 02.10.2013.din data de ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pavalsimona pavalsimona Buna ziua! As avea nevoie de un sfat! Sunt insarcinata si conform doctorului, ar trebui sa nasc pe la sfarsitul lunii septembrie. Mentionez ca sunt in al ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate, crestere a copilului NAndreeaM NAndreeaM Buna ziua! Sunt profesor titular din 2009, dar momentan in concediu fara plata pana la 31august 2013 . Sunt insarcinata in 2 luni si as vrea sa stiu daca am ... (vezi toată discuția)