avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cercetarea procesului se desfasoara in camera de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cercetarea procesului se desfasoara in camera de consiliu sau in sedinta publica?

Etapa cercetarii procesului in materie civila se desfasoara in camera de consiliu sau in sedinta publica?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:42, 13 Iunie 2015
In prezent regula este sedinta publica. Prevederile referitoare la camera de consiliu din Codul de Procedura Civila se vor aplica in viitor, sper sa nu gresesc, dar cred ca din anul 2016.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Iunie 2015
vasile2013, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Domnul vasile2013 are dreptate.

Potrivit art. XII din Legea nr. 2/2013 privind unele măsuri pentru degrevarea instanţelor judecătoreşti, precum şi pentru pregătirea punerii în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, dispoziţiile Codului de procedură civilă privind cercetarea procesului şi, după caz, dezbaterea fondului în camera de consiliu se aplică proceselor pornite începând cu data de 1 ianuarie 2016. În procesele pornite începând cu data de 15 februarie 2013 şi până la data de 31 decembrie 2015, cercetarea procesului şi, după caz, dezbaterea fondului se desfăşoară în şedinţă publică, dacă legea nu prevede altfel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Etapa dezbateriilor eduuard eduuard Dezbateriile in materie civila se desfasoara in sedinta publica pana la 1 ianuarie? (vezi toată discuția)
Diferenta intre ascultarea partilor in camera de consiliu si dezbaterea fondului. alexxS alexxS Imi poate spune cineva care este diferenta intre ascultarea partilor in camera de consiliu in etapa cercetarii judecatoresti(cercetarea procesului) si cuvantul ... (vezi toată discuția)
Noul cod de procedura civila - aplicabilitate marianna marianna Se aplica si cauzelor introduse inainte de intrarea lui in vigoare? (vezi toată discuția)