avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Noul cod de procedura civila - aplicabilitate
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Noul cod de procedura civila - aplicabilitate

Se aplica si cauzelor introduse inainte de intrarea lui in vigoare?
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 11:42, 27 Martie 2013
Nu.

Acelea merg pe vechiul cod.
Multumesc foarte mult..



~ Conținut șters la cerere ~
BODEALEX

Vrei sa subliniezi cumva faptul, ca potrivit acestor dispozitii:

in caz de casare cu trimitere, in cazul administrarii probelor si in cazul exercitarii cailor de atac, situatii in care legea veche supravietuieste alaturi de legea noua, ramanand sub imperiul ei cauzele aflate in curs de solutionare la data intrarii in vigoare a legii noi.,


se poate interpreta ca in procesele vechi, administrarea de probe si al exercitarii cailor de atac, instantele pot , sau trebuie sa aplice noul cod de pr.civ.?
Ultima modificare: Duminică, 31 Martie 2013
Gabriela Mihai, Avocat
Inca o intrebare:

vad ca exista pe frontul de sus al acestui forum urmatorul text:


Discutii cu privire la modificarile din legislatia privind procedura civila, incepand cu 1 februarie 2013. Va rugam sa porniti aici doar discutii cu privire la institutiile si conceptele care sunt modificate sau introduse prin intermediul Codului de Procedura Civila aplicabil din 1 februarie 2013.

Intrebare:

De cind se aplica noul cod? De la 1 februarie, sau de la 15 februarie a.c.?

Alte discuții în legătură

Noul cod de procedura civila intimatul intimatul Noul cod se aplica si proceselor aflate pe rol sau numai celor deschise de acum inainte? (vezi toată discuția)
Cercetarea procesului se desfasoara in camera de consiliu sau in sedinta publica? eduuard eduuard Etapa cercetarii procesului in materie civila se desfasoara in camera de consiliu sau in sedinta publica? (vezi toată discuția)
Potrivit cãrui cpc se va judeca apelul? antonescu gheorghe antonescu gheorghe Cauză civilă începută în anul 2009, pronunțarea pe fond în 2013, cu drept de apel. Pentru apel se aplică vechiul Cod de procedură civilă sau ... (vezi toată discuția)