avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... divort prin acord
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

divort prin acord

Buna ziua, cererea de divort prin acord trebuie in mod obligatoriu semnata si depusa de ambii soti sau o poate redacta/semna/depune unul dintre sot iar celalalt sa achieseze ulterior prin intampinare? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: sarah1985 , utilizator 12:31, 15 Iunie 2015
Buna ziua,
Trebuie semnata si depusa de ambii soti.
Daca unul este in imposibilitate de prezentare, va introduce cererea cel care poate sa se prezinte si in fata instantei se va arata ca este divort prin acord.
Inteleg, concret ma refer la urmatoarea situatie. Sotia l-a rugat pe sot sa depuna singur cerera de divort prin acord, urmanda ca ea sa ajunga la termenul stabilit de instanta. Sotia e in strainatate motiv pentru care cererea ii va fi trimisa prin email pentru semnare. Dar cererea comuna o poate depune sotul, fara ea? Este corect? Multumesc frumos.
O depune sotul impreuna cu un imputernicit special al sotiei (este vorba despre o imputernicire notariala speciala) sau o depune sotul si sotia va declara in fata instantei ca este prin acord.
Pentru varianta in care o depune doar sotul cererea nu va fi comuna?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort prin acordul partilor ileana1 ileana1 am o prietena plecata in Anglia,sotul ei este tot acolo;nu mai sunt impreuna,stau de ceva vreme separat;nu au copii,nu au bunuri de impartit.Vor sa ... (vezi toată discuția)
Solicitare divort, partener plecat in alta tara Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua, Cum trebuie sa procedeze sotia in cazul in care, doreste sa solicite divort sotului, pe cale amiabila, aceasta aflandu-se cu contract de munca in ... (vezi toată discuția)
Divort cand nici unul dintre soti nu se afla in tara Kati Ecaterina Kati Ecaterina Ne-am casatorit in Romania, am plecat din tara iar acum eu vreau sa divortez. Nu ma pot intoarce in tara pt a ma ocupa personal de divort, ii voi face mamei o ... (vezi toată discuția)