avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Restituirea taxei de scolarizare
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Restituirea taxei de scolarizare

Buna ziua,

Sunt student in anul 2 la medicina, precizez ca in anul universitar 2013-2014 am repetat anul, iar in anul universitar 2014-2015 am platit creditele restante din ciclul anterior. Am mers la facultate pana prin perioada martie/aprilie 2015, participand la prima sesiune de examinare, dupa care din motive personale nu am mai putut continua. Urmeaza ca in perioada urmatoare sa-mi retrag dosarul de la facultate si as vrea sa stiu daca am dreptul de a primi taxa platita pe creditele restante inapoi.
Am citit in regulamentul facultatii urmatorul lucru, "Art. 13. (1) În caz de retragere sau întrerupere a studiilor universitare, taxa de şcolarizare se
restituie, la cererea scrisă a studentului, de la data aprobării acesteia în Consiliul de administraţie al universităţii.
(2) Cererea de restituire a taxei de şcolarizare se înaintează Serviciului Financiar-contabil, prin Registratura universităţii, conform modelului din Anexa nr. 3 la prezentul Regulament.
M.L. 3
(3) În cazul exmatriculării, taxa achitată până în momentul exmatriculării nu se restituie.
Precizez ca nu am fost exmatriculat, ci doar nu am mai putut continua studiile din motive personale.

Va doresc o zi buna.
Cel mai recent răspuns: Mirela1997 , utilizator 18:54, 17 Noiembrie 2021
Buna ziua! Sunt înscrisă in anul 3 la asistent medical generalist si sunt in concediu medical de 2 luni datorita sarcinii. Se pare ca nu pot efectua practica datorita faptului ca sunt in concediu medical, iar scoala imi propune sa ma retrag... Intrebarea mea este de ce nu mi sa spus sa ma retrag acum 2 luni cand am anuntat prima data ca sunt in concediu medical datorita sarcinii. Majoritatea profesorilor sunt medicii nu pot spune ca nu au stiut ca nu pot efectua practica datorita concediului medical si totusi m-au lasat sa cred ca nu vor fi probleme si am continuat sa fac naveta, sa imi fac note sa fie totul in regula, am mai platit si 2 rate de atunci... si acum dupa achitarea ultimei rate din semestru mi se propune sa ma retrag pt ca nu pot efectua practica in spitale/cabinete, iar scoala nu imi poate asigura practica in incinta (pe manechine in salile AMG) dupa ce m-au lasat sa ma zbat si sa platesc ratele inca 2 luni de la intrarea in concediu medical. De ce nu mi sa spus sa ma retrag atunci??? Si de ce nu imi permit sa fac practica in incinta
scolii din moment ce m-au tarat pana la sfarsitul semestrului facandu-ma sa cred ca nu vor fi probleme???
Se poate ca scoala sa imi restituie cel putin ratele daca nu o sa pot continua anul?
Ar trebui sa vorbesc cu un avocat?
Ultima modificare: Miercuri, 17 Noiembrie 2021
Mirela1997, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hg 966/29.09.2011, anexele 1-5, publicate in mo 697/01.10.2011, Meea1980 Meea1980 Buna ziua, Sunt studenta la controversata facultate Spiru Haret , anul 4 .Anul acesta am avut neplacuta surpriza de a afla ca taxa la facultate s-a dublat iar ... (vezi toată discuția)
Pot fi data in judecata pentru neplata unei rate de catre universitate? Julia24 Julia24 Buna ziua. Va scriu in cadrul acestui topic desi nu sunt sigura daca am postat corect si rog administratorii forumului sa ma scuze daca cumva am postat ... (vezi toată discuția)
Sunt student la educație fizica și sport în anul 1. până ... Dila99 Dila99 Sunt student la educație fizica și sport în anul 1. Până în prezent am plătit 3 transe din rata (1200€ pe an). În contractul de școlarizare ... (vezi toată discuția)