avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Funcţionar public administrator ONG
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Funcţionar public administrator ONG

Bună ziua,

Sunt funcţionar public la o agenţie judeţeană (pe postul de responsabil IT) şi aş dori să aflu dacă pot să devin Administratorul unui ONG care se ocupă de un adăpost de animale (în special câini). Dacă nu, Vă rog să-mi numiţi actul normativ care interzice acest lucru.
Mulţumesc.

C.
Cel mai recent răspuns: Ciocoflender , utilizator 15:32, 15 Iunie 2015
Legea nr.161/2003 prevede:
Art. 96 (1) Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului.

Din textul de lege reiese ca, va puteti angaja numai în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, potrivit fişei postului.

In speta, raspunsul este afirmativ la situatia dvs.
Mulţumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fuctionarul public ionela_san ionela_san daca o persoana este functionar public poate detine o societate SRL:stunned: (vezi toată discuția)
Functionar public-contract in privat pacepa_2001 pacepa_2001 Un functionar public poate avea un contract cu timp partial la o firma privata? (vezi toată discuția)
Alte venitur pt. functionari publici cseli cseli Buna ziua. Un functionar public conform legilor actuale poate sa aiba venituri altele decat salariale (ex. prestari servicii)? (vezi toată discuția)