avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara preaviz

Buna ziua

Am plecat de la locul de munca fara a mai asta in preaviz. Le-am explicat situatia de ce nu mai pot sta dar nu au acceptat pe cale amiabila si astazi mi-am primit instintarea de ma prezenta la intalnirea organizata avand ca obiect cercetarea disciplinara prealabila. Presupun ca ei imi vor desface contractul pentru absente nemotivate la locul de munca dar as dori sa va intreb daca acest lucru ma va impedica de a obtine un alt job pe viitor din cauza desfacerii contractului pe motiv de abatere disciplinara?

Va multumesc si astept un raspuns din partea dumneavoastra

Cu stima
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:24, 26 Iunie 2015
O astfel de incetare a c.i.m. nu trebuie sa dauneze pe viitor salariatului la o noua angajare.

Daca "nerespectarea contractului de munca de catre salariat, dovedeste neseriozitatea acestuia si diminueaza sansele de angajare", atunci si pentru un angajator ar trebui sa fie valabila.
Neseriozitate? Imi cer scuze dar va inselati, mi-am facut treaba pana in ultimul minut am lasat un loc de buna ziua si mai mult decat atat inainte sa plec am anuntat, nu prin mesaje, nu prin e-mail, nu prin scrisori ci fata in fata si binenteles motivul pentru care nu mai doresc sa stau in preaviz pentru a rezolva situatia pe cale amiabila. Ei nu m-au inteles si eu am plecat este foarte simplu si nu cred ca sunt nici primul si nici ultimul care a facut acest lucru. Tot ce pot intelege din afirmatia dumneavoastra este ca voi fi etichetat din start indiferent ca aptitudinile mele sunt corespunzatoare fisei postului fara ca sa mi se dea dreptul de a putea explica sau macar lamuri situatia angajatorului ceea ce mi se pare putin discriminatoriu dar nu ar fi nimic nou in Romania nu? Dar daca nu cunosteam procedura? mai pot fi numit neserios? Si daca pentru angajati este asa pentru angajatorii neseriosi cum ar trebui sa fie? Imi pare rau dar daca acesta este modul in care se face recrutare in Romania atunci nu mai imi ramane decat sa aleg: ori etichetat si somer in Romania ori sa plec intr-o alta tara.

Va multumesc

Cu stima


Ultima modificare: Miercuri, 17 Iunie 2015
Eleus, utilizator
Situatia prezentata poate fi incadrata la art 81 aliniat 8 din legea 53/2003 .
Situatia celui care a initiat acest topic nu intra sub incidenta textului de lege mentionat de dvs.
nu cred ca e cazul sa dramatizati. Ideea cu plecatul din tara e buna si v-o recomand, dar nu pentru ca nu va mai puteti angaja in RO. Nu sunteti chiar un paria de care fug toti angajatorii. Ce, scrie in CV-ul dvs in ce conditii ati plecat de la fostul loc de munca? Cel mult, un potential angajator poate sa faca o cautare in Revisal, dar cred ca nu are acces la istoricul dvs (nu stiu, sa ma contrazica un specialist daca spun tampenii). Dar un proces normal de recrutare presupune ca angajatorul interesat sa studieze CV-ul dvs si sa va invite la un interviu. Aici e alegerea dvs daca discutati si despre ultimul job. Probabil vor fi intrebari in acest sens iar daca alegeti sa le spuneti adevarul (versiunea dvs, inclusiv motivele pentru care ati actionat asa), probabil veti fi respins de unii, dar va asigur ca un angajator inteligent o sa inteleaga ca mai exista si astfel de frecusuri intre angajat si angajator si o sa se uite mai degraba la pregatirea si experienta dvs profesionala (care probabil pot fi demonstrate prin diplome, testari etc). Deci stati linistit, un loc de munca tot se gaseste si pentru dvs :)
Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2015
QED, utilizator

Alte discuții în legătură

Nu imi este acceptata demisia fara preaviz madalinastoian madalinastoian Buna seara, in momentul de fata lucrez la o companie, avand fuctia de consultant vanzari. Deoarece mi-am gasit un job in domeniul pe care am terminat studiile ... (vezi toată discuția)
Art61 lit a ContSters131038 ContSters131038 Spuneti-mi va rog,cat de mult ma afecteaza ptr un nou loc de munca,deoarece nu am respectat cele 15 zile impuse de companie la care am lucrat? Mi-am dat ... (vezi toată discuția)
Preaviz Anna94 Anna94 Buna ziua! In urma cu doua săptămâni am semnat cererea de demisie de la locul de munca,urmând perioada preavizului de 20 de zile.Acum 2 zile am primit ... (vezi toată discuția)