avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Inchidere abonament inainte de termen
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Inchidere abonament inainte de termen

Buna ziua
Supun atentiei dumneavoastra o problema pe care o am cu cei de la cosmote. Din neatentie am facut cerere de inchidere abonament inainte de termen cu o luna. Am ales totusi cum e si corect sa platesc perioada contractuala ramasa. Acum cei de la cosmote ma pun sa platesc 100ron si citez

Va informam ca, in conformitate cu contractul de abonament semnat si agreat de catre dumneavoastra: "(i) daca incetarea Contractului a intervenit la mai putin de 3 luni fata de sfarsitul Perioadei Initiale, costurile de incetare sunt echivalentul a 100 Lei/Cartela SIM dezactivata; (ii) daca incetarea Contractului a intervenit la mai mult de 3 luni dar la mai putin de 6 luni fata de sfarsitul Perioadei Initiale, costurile de incetare sunt echivalentul a 200 Lei/Cartela SIM dezactivata; (iii) daca incetarea Contractului a intervenit la mai mult de 6 luni dar la mai putin de 12 luni fata de sfarsitul Perioadei Initiale, costurile de incetare sunt echivalentul a 400 Lei/Cartela SIM dezactivata; (iv) daca incetarea Contractului a intervenit la mai mult de 12 luni fata de sfarsitul Perioadei Initiale, costurile de incetare sunt echivalentul a 800 Lei/Cartela SIM dezactivata."

Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:09, 19 Iunie 2015
Nu ma poate ajuta nimeni, va rog cu un sfat legal? Mie unul nu mi se pare ok sa platesc aceasta suma de 100 Ron, atat timp cat eu am platit toata perioada contractuala abonamentul ! Mi se parela fel cu acea taxa de reziliere contract!
daca nu vi se pare ok sa platiti, atunci veti ajunge la judecata unde instanta va da dreptate uneia din parti .
legea zice asa
Drepturile părţilor referitoare la o justă despăgubire nu vor fi afectate în cazul denunţării unilaterale
ramane de vazut daca 100 de lei reprezinta o justa despagubire pt faptul ca dvs ati denuntat contractul unilateral inainte cu o luna.
Daca pierdeti, veti plati si cheltuieli de judecata.
Alta data , mai multa atentie cand semnati contractele si la termenele lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu contract abonament telefonie mobila Georged89 Georged89 Buna ziua, Am urmatoarea problema : Am incheiat un abonament de telefonie mobila cu un operator de telefonie mobila in data de 13.09.2013 pe o perioada ... (vezi toată discuția)
Posibilitate reziliere contract telefonie bratt bratt Buna Dimineata, la inceputul lunii Iulie 2010, Am fost la [EDITAT] sa reinnoiesc contractul (cam de 1 luna si ceva, fiind \"bombardat\" aproximativ 2-3 mesaje ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate tehnica transfer responsabilitate abonament telefon prcostin prcostin Buna seara. Detin un abonament pe persoana juridica la Telekom si doresc transferul de responsabilitate catre persoana fizica,eu fiind eligibil avand ... (vezi toată discuția)