avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Litigiu contract abonament telefonie mobila
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Litigiu contract abonament telefonie mobila

Buna ziua,

Am urmatoarea problema :

Am incheiat un abonament de telefonie mobila cu un operator de telefonie mobila in data de 13.09.2013 pe o perioada de 2 ani. Dupa aproximativ 6 luni am renuntat la plata abonamentului.
Creanta a fost cedata mai departe unei firme de recuperari care imi cer sa platesc suma de 1.200 lei reprezentand 800 RON taxa de reziliere contract, 170 RON ultimele 3 facturi , 230 RON penalizari aferente.

In contractul incheiat cu operatorul de telefonie mobila am urmatorul articol:
"Daca incetarea contractului a intervenit la mai mult de 6 luni , dar mai putin de 12 luni fata de sfarsitul perioadei initiale, costurile de incetare sunt echivalentul a 800 lei / cartela sim dezactivata"

Legea nr 193/2000 reglementeaza clauzele abuzive in contractele incheiate intre comercianti si consumatori. Actul normativ, modificat prin legea nr 161/2010, prevede drept abuziva impunerea consumatorului, prin contract, a unei clauze referitoare la plata unei sume fixe in cazut denuntarii unilaterale.

Am temei legal sa ma folosesc de acest aspect in negocierea cu firma de recuperari? Nu doresc sa platesc taxa de reziliere , dar platesc restul de 400 RON reprezentand facturi restante si penalizari.

Mai mult ei nu pot dovedi toata suma prin documente. (penalizarile nu sunt facturate)

Stima
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 09:30, 13 Septembrie 2015
In general firmele de recuperari creante nu negociaza sau negociaza destul de rar,aveti varianta trimiterii catre firma respectiva a unei notificari cu punctul dvs de vedere si cu solicitarea de a achita partial debitul respectiv.Este posibil sa nu primiti raspuns si sa se continue ,,hartuirea ''dvs cu tel,notificari etc.In cazul in care s-ar demara totusi de catre recuperator un demers juridic,puteti face apararile respective printr-o intampinare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de reziliere contract roxana09 roxana09 buna ziua, am avut un grup de 10 abonamente pe societate si nu am mai putut sa la platesc, s-au inchis si am platit debitul restant, iar acum mi-a a venit ... (vezi toată discuția)
Cum scap de recuperatori lupulescuvictor lupulescuvictor Buna ziua. Am si eu o problema. Am avut un abonament la o anumita firma de telefonie mobila incheiat in data de 23.07.2007. Intre timp fortat de inprejurari ... (vezi toată discuția)
Amenintare - recuperatori ROMMELINO ROMMELINO Buna ziua Am si eu o intrebare.In anul 2002 am incheiat un contract cu orange pe un an de zile pentru furnizarea de servicii telefonie mobile am platit ... (vezi toată discuția)