avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acord recunoastere vinovatie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acord recunoastere vinovatie

Buna seara.am facut marea prostie de a ma sui la volan sub influenta bauturilor alcoolice.a rezultat probe biologice,dosar penal etc.la parchet,impreuna cu avocatul ales procuroarea a fost cu acordul de recunoastere a vinovatiei,mi-a dat 1 an cu suspendare si doi ani de incercare.nu a specificat sa nu mai pot conduce un autovehicul.in instanta,judecatoarea nu a dat nimic mai grav,ci doar a pronuntat ceea ce a propus procuroarea.mi-a ajuns prima oara acasa o copie dupa minuta penala,in care se preciza ca am drept de apel in termen de 10 zile.apoi a venit o copie dupa hotararea definitiva si irevocabila.
acum,intrebarea este:
-ceea ce am obtinut eu prin acordul de recunoastere a vinovatiei,este o amanare a aplicarii pedepsei,si din ce am citit pe diferite forumuri,in cazul acesta permisul de conducere se anuleaza,si am dreptul sa fac scoala de soferi din nou dupa expirarea perioadei de incercare.adica dupa doi ani.
-procuroarea,mi-a spus atunci ca permisul nu o sa fie anulat.
-nu mai stiu ce sa mai inteleg.
-Doresc un raspuns de la un avocat in masura sa ma lamureasca.avocatul meu deja nu mai raspunde la telefon.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 18:06, 18 Iunie 2015
In primul rand amanarea aplicarii pedepsei si suspendarea aplicarii pedepsei, sunt doua institutii distincte.
mi-a dat 1 an cu suspendare

o amanare a aplicarii pedepsei

Trebuie clarificat care dintre cele doua vi sa aplicat.

Nu se face scoala de soferi, ci doar va prezentati la examen in cazul in care vi s-a anulat permisul, insa pentru a stabili care sunt efectele hotararii judecatoresti al carei posesor sunteti, trebuie sa stabilim exact ce scrie in ea. Ce scrie in ea, amanarea aplicarii pedepsei sau suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere?



P.S.
cosmin_curuci a scris:
avocatul meu deja nu mai raspunde la telefon.

Asta chiar ca nu pot sa o inteleg. Banii i-ati dat? Glumesc.


cosmin_curuci a scris:
Doresc un raspuns de la un avocat in masura sa ma lamureasca.

Acum, am citit pasajul de mai sus. Nu sunt avocat, deci nu luati de buna ce v-am scris mai sus.
Ultima modificare: Luni, 15 Iunie 2015
trandafir2, moderator
mi s-a dat amanarea aplicarii pedepsei.iar avocatul imi tot spunea ca nu o sa dau nici un examen ci doar ma duc si ridic permisul,dar inclis sa cred ca spunea asta doar sa ma linisteasca si sa imi ia banii.
in hotarare mai scrie ca tr sa ma prezint la biroul probatiune de cate ori o sa fiu chemat,sa prezint acte din care sa reiasa ca am un un serviciu...si ca am cu ce sa ma intretin...si am de plata cheltuieli de judecata...una de 900 lei,cred pt parchet si una de 400 lei...
Ultima modificare: Luni, 15 Iunie 2015
cosmin_curuci, utilizator
Ohoo ...bravo, sunteti un caz fericit. De ce? Pentru ca, daca in cazul suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere este incident termenul de un an pentru prezentarea in vederea sustinerii examenului pentru un nou permis, perioada ce curge de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare, in cazul amanarii aplicarii pedepsei persoana nu este supusa niciunei decaderi, interdictii sau incapacitati, ca atare este posibil sa nu vi se fi anulat permisul, insa trebuie citita cu atentie hotararea aia judecatoreasca sa nu contina cumva obligatii, precum interzicerea conducerii anumitor vehicule stabilite de instanta pentru o anumita perioada, pentru ca vad, din ce scrieti, ca masuri de supraveghere au fost dispuse.
NUnu scrie asa ceva.doar ce am scris mai sus.chestia e ca regret,si daca as putea sa dau timpul inapoi nu as mai face prostia asta.pt un pachet de tigari am ramas fara permis,si pot spune ca am un job foarte bine platit...sunt inginer in foraj si am cazut prost si in fata managerilor mei...iar in hotarare nu scrie nimic anume de interzicerea de a conduce vreun autovehicul.
sunt disperat,pentru ca am un termen limita,si s-a ajuns cam la final,adica la munca,sa le spun ca am din nou permis.
vad ca dai raspunsuri pe masura,mai am o intrebare.
ma pot duce cu hotararea care mi-a ajuns acasa la politie sa vad daca o sa pot ridica permisul?sau trebuie sa scot de la arhiva o copie dupa sentinta(cu toate ca si pe ce am primit eu acasa are o stampila ''copie,conform cu originalul)?
multumesc
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Stadiu dosar:fond; obiect dosar:sesizarea cu acordul de recunoastere a vinovatiei (art 4b3 ncpp) cosmin_curuci cosmin_curuci Buna ziua, sa spun pe scurt...am facut prostia de a ma sui la volan beat,sa imi cumpar un pachet de tigari intr-o seara,am fost prins,dus la recoltare probe ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis după pronunțarea sentinței: care este procedura? Radonic Radonic Am dosar penal pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice cu o alcolemie de 1.5 g/l la prima proba si 1.4 g/l la a doua proba din August 2017. Dosarul ... (vezi toată discuția)
Permis auto anulat sau posibilitate de recuperare prin ncp? ContSters345122 ContSters345122 As vrea sa stiu si eu sigur ..daca am fost condamnat cu suspendare si se amana executarea pedepsei (NCP) 2 ani...ma duc cu definitiva la politie si imi pot lua ... (vezi toată discuția)