avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acord recunoastere vinovatie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acord recunoastere vinovatie

Buna seara.am facut marea prostie de a ma sui la volan sub influenta bauturilor alcoolice.a rezultat probe biologice,dosar penal etc.la parchet,impreuna cu avocatul ales procuroarea a fost cu acordul de recunoastere a vinovatiei,mi-a dat 1 an cu suspendare si doi ani de incercare.nu a specificat sa nu mai pot conduce un autovehicul.in instanta,judecatoarea nu a dat nimic mai grav,ci doar a pronuntat ceea ce a propus procuroarea.mi-a ajuns prima oara acasa o copie dupa minuta penala,in care se preciza ca am drept de apel in termen de 10 zile.apoi a venit o copie dupa hotararea definitiva si irevocabila.
acum,intrebarea este:
-ceea ce am obtinut eu prin acordul de recunoastere a vinovatiei,este o amanare a aplicarii pedepsei,si din ce am citit pe diferite forumuri,in cazul acesta permisul de conducere se anuleaza,si am dreptul sa fac scoala de soferi din nou dupa expirarea perioadei de incercare.adica dupa doi ani.
-procuroarea,mi-a spus atunci ca permisul nu o sa fie anulat.
-nu mai stiu ce sa mai inteleg.
-Doresc un raspuns de la un avocat in masura sa ma lamureasca.avocatul meu deja nu mai raspunde la telefon.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 18:06, 18 Iunie 2015
Depinde ce scrie in hotarare.
In caz de amanare a aplicarii pedepse de fel nu se anuleaza permisul.
Asa a fost la inceput si in prezent depinde ce scrie in hotarare.
in hotarare nu este specificat lit g,alin 2 din art 85 care zice:'' sa nu conduca anumite autovehicule stabilite de instanta.
si inca ceva.in hotararea care mi-a ajuns acasa,definitiva si irevocabila,are stampila cu''copie,conform cu originalul''.avocatul mi-a cerut-o,pe motiv ca nu stiu pt ce ii trebuie.acum ma tine ca a trimis-o prin posta,recomandata la IDGP ploiesti,cu toate ca institutia asta nu exista.neinteresandu-ma,m-am dus la politie,ghiseul ridicari permise,si tipul de acolo mi-a jis ca nu a ajuns nimic si tr sa vin cu hotararea care mi-a ajuns prin posta.a zis ca IDGP ca institutie nu exista.luni,15.06,am pus avocatul sa imi scoata alta copie legalizata de la arhiva,eu sunt presat cu jobul sa imi redobandesc permisul,si nici pana azi imi spune ca nu a iesit..ba ca nu este semnata de sefa...probabil se refera la grefier...sau altceva...eu cred ca vrea sa ma lungeasca si sa ma rupa de bani....apelez la un avocat daca ma poate lamuri,contra cost.
multumesc
Buna ziua.se pare ca totusi scrisoarea care mi-a intocmit-o avocatul si hotararea judecatoreasca a ajuns la politie,serviciul rutier.azi am fost sunat de la serviciul eliberari permise,sa vin sa imi ridic permisul.
Concluzie:acordul de vinovatie a fost acceptat de catre procuror si instanta,am obtinut amanarea aplicarii pedepsei,si ca drept dovada,azi mi-am ridicat permisul.am fost condamnat la 1 an cu suspendare,si perioada de supraveghere 2 ani.Permisul nu se anuleaza pe ncpp.
PS:asta mi-a fost invatare de minte,si sper ca mentalitatea noastra de soferi sa se schimbe.chiar si daca o bere s-a consumat,nu ne mai suim la volan.este pentru binele nostru si al celor din jurul nostru.
Felicitari =D> (nu pentru permis, ci pentru ultima parte a textului).
Ultima modificare: Joi, 18 Iunie 2015
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stadiu dosar:fond; obiect dosar:sesizarea cu acordul de recunoastere a vinovatiei (art 4b3 ncpp) cosmin_curuci cosmin_curuci Buna ziua, sa spun pe scurt...am facut prostia de a ma sui la volan beat,sa imi cumpar un pachet de tigari intr-o seara,am fost prins,dus la recoltare probe ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis după pronunțarea sentinței: care este procedura? Radonic Radonic Am dosar penal pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice cu o alcolemie de 1.5 g/l la prima proba si 1.4 g/l la a doua proba din August 2017. Dosarul ... (vezi toată discuția)
Permis auto anulat sau posibilitate de recuperare prin ncp? ContSters345122 ContSters345122 As vrea sa stiu si eu sigur ..daca am fost condamnat cu suspendare si se amana executarea pedepsei (NCP) 2 ani...ma duc cu definitiva la politie si imi pot lua ... (vezi toată discuția)