avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Stadiu dosar:fond; obiect dosar:sesizarea cu acordul ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Stadiu dosar:fond; obiect dosar:sesizarea cu acordul de recunoastere a vinovatiei (art 4b3 ncpp)

Buna ziua,
sa spun pe scurt...am facut prostia de a ma sui la volan beat,sa imi cumpar un pachet de tigari intr-o seara,am fost prins,dus la recoltare probe biologice...intocmit dosar penal.mi-am luat un avocat,am mers pe acordul de recunoastere a vinovatiei,am avut doua infatisari cu procuroarea,si pe decizia care a dat-o avocatului nu a specificat nici ca imi suspenda permisul,nici ca o sa fie anulat.decat un an cu suspendare,doi ani de incercare si amenda 500 lei.a vrut sa imi dea 6 luni sa imi suspende permisul,dar avocatul a obtinut fara.
acum sunt citat la judecatorie,si am o nelamurire...
-judecatorul poate sa imi anuleze permisul?sau acesta judeca ceea ce a cercetat procurorul?
din prostia pe care am facut-o,imi atarna si serviciul....
nu vreau comentarii inutile gen'' bine ti-a facut ''....''sa ti-l anuleze de tot'' si altele.
Vreau doar sa stiu daca pe baza acestui acord de vinovatie imi pot lua permisul inapoi.
De preferat un raspuns de la un avocat sau cineva care a mai trecut prin asa ceva.
PS:nu va urcati sub influenta alcoolului la volan.chiar daca nu faceti accident,sau alte prostii,aceasta prostie va poate da viata peste cap.
Multumesc
Sunt aspecte pe care trebuia sa vi le lamureasca avocatul de vreme ce ati fost asistat cand ati semnat respectivul acord, am senzatia ca ati semnat ca primarul fara sa stiti.
Spuneti exact ce ati stabilit in acord ca nu inteleg, se amana aplicarea pedepsei sau se suspenda executarea pedepsei sub supraveghere?
Da, conteaza ce fel de acord de vinovatie ati semnat.

Se poate insa sa se anuleze permisul indiferent.
Am inteles de la avocati ca si in caz de amanare a pedepsei se poate anula de instanta permisul si chiar au existat astfel de cazuri.

Deci, deja au aparut doua opinii...
Am inteles de la avocati ca si in caz de amanare a pedepsei se poate anula de instanta permisul si chiar au existat astfel de cazuri.

Asa ceva nu este posibil, prin amanarea aplicarii pedepsei, instanta doar stabileste o pedeapsa a carei aplicare o amana pe perioada unui termen de supraveghere de 2 ani, amanarea aplicarii pedepsei nu reprezinta o hotarare de condamnare, doar in cazul unei condamnari permisul se anuleaza.
Iar permisul, nu se anuleaza in nici un caz de instanta, permisul se anuleaza de şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căruia a fost constatată fapta, în baza hotărârii judecătoreşti rămase definitivă, dispusă de o instanţă din România.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord recunoastere vinovatie cosmin_curuci cosmin_curuci Buna seara.am facut marea prostie de a ma sui la volan sub influenta bauturilor alcoolice.a rezultat probe biologice,dosar penal etc.la parchet,impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie C_Isaincu C_Isaincu Buna ziua . Am fost azi la politie. Rezultate probe alcolemie prima 1,25 a doua 1,05 .Am recunoscut tot, inclusiv regrete ,declaratii tot Nu erau ... (vezi toată discuția)
Refuz recoltare probe ncp subaiulian subaiulian Acum cateva 2 luni mi-a fost intocmit dosar penal pentru refuz de recoltare probe biologice. In ceea ce vreau sa intreb ma intereseaza strict permisul pentru ... (vezi toată discuția)