Nesemnarea, de catre cumpratori, a contractului (fisa tehnica, contract de achizitionare in rate) de vanzare-cumparare, poate fi invocata drept cauza de nulitate? Pun aceasta intreabre deoarece doresc sa stiu dc eu, ca si mostenitor, pot solicita evacuarea concubinei tatalui meu decedat recent din aparatamentul proprietatea parintilor mei, in baza acelui contract de vanzare cumparare nesemnat de ei.
Daca nu a fost semnat contractul de vamzare cumparare evident ca nu s-a realizat vanzarea.
Daca ati facut succesiunea dupa parinti si sunteti mostenitorul apartamentului, puteti cere evacuarea concubinei.
Din cele mentionate de dumneavoastra , neexistand vreun temei legal , concubina nu are nici un drept asupra bunului imobil , asa incat titularii dreptului de proprietatete-erezii- pot oricand sa-i puna in vedere parasirea imobilului , iar , in caz de refuz , sa sesizeze instanta de judecata in vederea evacuarii acesteia.Totusi , situatia nu e foarte clara , reveniti cu precizari.
Intr-adevar, nesemnarea contracului conduce la lipsa consimtamantului liber exprimat , care reprezinta cauza de nulitate absoluta.(in cazul in care userul detine informatiile corecte cu privire la situatia de fapt)