avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract nesemnat-evacuare???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract nesemnat-evacuare???

Nesemnarea, de catre cumpratori, a contractului (fisa tehnica, contract de achizitionare in rate) de vanzare-cumparare, poate fi invocata drept cauza de nulitate? Pun aceasta intreabre deoarece doresc sa stiu dc eu, ca si mostenitor, pot solicita evacuarea concubinei tatalui meu decedat recent din aparatamentul proprietatea parintilor mei, in baza acelui contract de vanzare cumparare nesemnat de ei.
Daca nu a fost semnat contractul de vamzare cumparare evident ca nu s-a realizat vanzarea.
Daca ati facut succesiunea dupa parinti si sunteti mostenitorul apartamentului, puteti cere evacuarea concubinei.
Cine este inregistrat proprietar in cartea funciara ? Care "ei" nu au semnat contractul de vanzare-cumparare ?
Din cele mentionate de dumneavoastra , neexistand vreun temei legal , concubina nu are nici un drept asupra bunului imobil , asa incat titularii dreptului de proprietatete-erezii- pot oricand sa-i puna in vedere parasirea imobilului , iar , in caz de refuz , sa sesizeze instanta de judecata in vederea evacuarii acesteia.Totusi , situatia nu e foarte clara , reveniti cu precizari.
Ultima modificare: Vineri, 3 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Daca un contract de vanzare-cumparare nu este semnat de cumparatori, contractul nu este valabil incheiat, deci nul absolut.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iulie 2009
Iuliana Cermak, Avocat
Intr-adevar, nesemnarea contracului conduce la lipsa consimtamantului liber exprimat , care reprezinta cauza de nulitate absoluta.(in cazul in care userul detine informatiile corecte cu privire la situatia de fapt)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua , tatăl meu vrea sa ii faca clauza de uzu fruct iubitei ... matei catalina matei catalina Buna ziua , tatăl meu vrea sa ii faca clauza de uzu fruct iubitei lui asupra imobilulul ( o casa). Nu sunt căsătoriți legal. Intrebarea este: daca tata ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de intretinere georgeta71 georgeta71 Buna seara Va rog sa ma ejutati in aceasta problema: Tatal meu a murit acum 12 ani si eu am ramas unca mostenitoare fiind unica la patinti. Mama mea a murit ... (vezi toată discuția)
Mostenire / dezmostenire dodo2003 dodo2003 Buna ziua, Cazul meu este mai complicat, dar voi incerca sa fiu cat mai scut : - parintii mei au divortat, eu fiind singurul copil am fost incredintat ... (vezi toată discuția)