avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie militara
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie militara

Buna ziua,

va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns la urmatoarea intrebare: daca beneficiez de pensie militara de pe urma tatalui meu si vreau sa ma inscriu la o facultate cu frecventa redusa, primesc pensia in continuare sau exista vreo reglementare in privinta aceasta?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:15, 16 Iunie 2015
1. - Vreti sa spuneti ca beneficiati de pensie de urmas in urma decesului tatalui dvs.
- Nu are importanta, in aceasta situatie, daca tatal decedat a fost militar.

2. Din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:

Art. 84
Copiii au dreptul la pensie de urmas:
a) pana la varsta de 16 ani;
b) daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, pana la terminarea acestora, fara a depasi varsta de 26 de ani;
c) pe toata durata invaliditatii de orice grad, daca aceasta s-a ivit in perioada in care se aflau in una dintre situatiile prevazute la lit. a) sau b).

3. - Asadar daca urmati cursurile unei forme de invatamant agreata de lege puteti benficia de pensie de urmas pana la varsta de 26 de ani.
- Legea nu spune ca forma de invatamant trebuie sa fie la zi sau la fara frecventa.
Ultima modificare: Marți, 16 Iunie 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul pensie de urmas cu salariul Camychi Camychi Baiatul meu a beneficiat de pensie de urmas de pe urma tatalui sau ,mort in 2006. Acum are 23 de ani ,a terminat facultatea ,s-a inscris si va urma cursuri ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de handicap si pensie de urmas radud62 radud62 Buna ziua! Am o cunostinta nascuta in anul 1968 care are indemnizatie de handicap(cod handicap:6,data dobandirii handicapului:1992); in luna aprilie 2012 ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas nadiah nadiah Buna ziua. O persoana cu handicap grad IV, accentuat, în vârsta de 26 ani poate beneficia de pensie de urmaș după tatăl său(acesta decedând în luna ... (vezi toată discuția)