avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infractiune prevazuta de legea registrlui comertului
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infractiune prevazuta de legea registrlui comertului

ce parere aveti : pentru infractiunea prev. de art 48, Lg. nr.26/1990 ce instanta este competenta pentru a cerceta situatia? In urma unei plangeri facuta la parchet, procurorul dispune neinceperea up deoarece fapta nu este prev. de legea penala, dar nu este totusi situatia unei legi nepenale cu dispozitii penale?
Cel mai recent răspuns: Cristina Cojocaru , Avocat 09:39, 4 Iulie 2009
ART. 48
(1) Persoana care, cu rea-credinţă, a făcut declaraţii inexacte, în baza cărora s-a operat o înmatriculare ori s-a făcut o menţiune în registrul comerţului, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă de la 1.000.000 lei la 5.000.000 lei, dacă, potrivit legii, fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.

da, acum e mai clar...:yes:, dar daca avem in vedere cand s-a facut aceasta lege, este usor de inteles de ce apare in aceasta forma.Oricum, trebuie vazut cate acte normative au aparut de atunci si care intr-un fel sau altul au modificat aceasta lege si implicit acest articol.
acest articol nu a fost modificat-aceasta este forma actuala-si deasemenea legea in forma actuala nu cuprinde dispozitii cu privire la competenta pt cercetarea acestor infractiuni sau orice legat de natura procesuala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infractiuni prevazute de legea registrului comertului Cristina Cojocaru Cristina Cojocaru pentru sav unei infractiuni prevazute de legea registrului comertului ce instanta este competenta ? In urma unei plangeri penale s-a dispus neinceperea up ... (vezi toată discuția)
Art 278 cp liliana szilagy liliana szilagy Va scriu acest e-mail in speranta ca cineva dintre dumneavoastra ma poate ajuta: X l-a reclamat pe y la organele de cercetare penala pentru savarsirea ... (vezi toată discuția)
Competenta dna serbyo serbyo Buna ziua. Am urmatoarea intrebare. Este de competenta DNA cercetarea unei infractiuni de tentativa la infractiunea prev de art. 8 alin. 1 din Legea evaziunii ... (vezi toată discuția)