avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto in intersectie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto in intersectie

Am avut un accident din care a rezultat avarierea unu autovehicul,al meu nu are nimic.
Am intrat în intersecție dar din cauza circulației am dat înapoi și atunci când am dat în mașalier l-am lovi în portiera din spate cu cârligul de remorcare. Domnul a virat de doua ori la stânga și la al doilea viraj a intrat prin spatele meu la o distanta de maxim 20 cm.Eu sunt începător.La politie i-a ascultat doar varianta domnului m-a întrebat dacă am dat înapoi fără sa pot sa spun altceva a zis ca a fost vina mea ,a zis ca îmi ia permisu dacă nu ma înțeleg cu domnul pe cale amiabila.I-am dat asigurare dar nu înțeleg de ce a fost doar vina mea
[ link extern ]
[ link extern ]
Asta e locația. Accidentul a avut loc pe strada locotenent sion eu încercam sa intru pe strada 12 a,el a intrat de pe 12 a și apoi în spatele meu pentru a intra în spălătorie aflata pe colt.
Ultima modificare: Marți, 16 Iunie 2015
Admin, administrator

OF OF OF....

Sigur ca esti de vina, odata ce ai dat inapoi si ai produs un accident, ESTI DE VINA
Adica nu te-ai asigurat .
Iar sa fie treaba destul de clara, legiuitorul spune ca; Un autovehicul care se pune in miscare pierde prioritatea fata de un autovehicul care se afla deja in miscare.
Deci tu din pozitia oprit ai pus auto in miscare, indifferent in ce parte , aveai obligatia sa te asiguri ca nu produci nici un eveniment.
Iar politistul avea dreptate. te incadra la neacordare de prioritate.
Sandu Marian a scris:

Poţi să opreşti "involuntar"??? Doar dacă...dormi!

Dex:
INVOLUNTÁR, -Ă, involuntari, -e, adj. (Adesea adverbial) Care este făcut fără voie, neintenționat. – Din fr. involontaire, lat. involuntarius.

Și în contextul discuției: dacă eu merg într-un sens giratoriu și celui din fața mea i se defectează mașina (a se citi oprire involuntară) sau face un accident (a se citi oprire involuntară) atunci și eu opresc (involuntar). Ar trebui să așetpt acolo, până se eliberează intersceția. După dvs. nu am voie să dau înapoi și să-l depășesc. :)

Am mai întrebat (aviz qubika). Cam are este articolul rutier care INTERZICE mersul înapoi în intersecții? Este bine că se face referire la codul rutier dar .... atât.
@ Sandu Marian

In momentul in care se strica ceva la motor sau din multe alte motive masina se opreste, se numeste oprire involuntara. si sunt sigur ca toti cei care patesc asa ceva, NU DORM.
@ alextircovnicul

Bineinteles ca ai voie da dai inapoi si sa ocolesti acea masina cu defectiune. Dar ai si obligatia sa te asiguri ca poti face aceasta manevra in siguranta, fara sa provoci un accident s=au sa pui pe alt participant la traffic in situatii dificile.
desi..... normal ar fi sa te dai jos si sa=I dai omului o mana de ajutor... macar sa scoata masina din intersectie. :D
@crt_unic

Discuția era doar un exemplu, pentru că există oameni care susțin că e interzis să mergi înapoi în intersecție. Nu știu să argumenteze cu un articol din lege care interzice această manevră. Inisită doar că mersul înapoi este interzis pentru că oprirea voluntară este interzisă și pentru a merge cu spatele întâi trebuie să oprești. :).

Alte discuții în legătură

Reglementarea manevrei de intoarcere Iulian81 Iulian81 Buna ziua! As dori sa stiu va rog care mai este reglementarea privitoare la manevra de intoarcere. Tin minte ca pe vremea comunismului era necesara oprirea ... (vezi toată discuția)
Este permisa intoarcerea din 3 miscari cand pe marginea drumului sunt masini parcate? LuceNera LuceNera Va rog sa imi spuneti si mie daca este permisa urmatoarea manevra: Avem o strada cu masini parcate pe carosabil, paralel cu strada pe o parte a strazii si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! stiti cumva daca este legal sa se traseze o trecere ... Mihaela Hatisi Mihaela Hatisi Buna ziua! Stiti cumva daca este legal sa se traseze o trecere de pietoni NOUA fix in fata portii de acces in curte cu masina? Problema mea este ca as fi ... (vezi toată discuția)