avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Suma compensatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Suma compensatorie

In urma unui proces de partaj asupra unui apartament cumparat cu prima sotie, am obtinut apartamentul si obligat de instanta sa ii platesc sotiei o sulta corespunzatoare partii ei de apartament. Pentru a plati acea sulta am facut un imprumut la banca impreuna cu cea de a doua sotie. Acum a doua sotie s-a despartit de mine pentru ca vrea sa isi cumpere un apartament doar pentru ea si imi cere sa ii dau jumatate din banii platiti pana acum la banca ( rata + dobanda la imprumut) si sa preiau eu singur contractul de imprumut (mentionez ca nu a mai vrut sa puna bani la rata de aproape un an inainte de divort). As vrea sa stiu ce se va intampla daca instanta ii v-a da dreptate si va hotari sa ii dau banii inapoi iar eu nu am de unde sa ii dau acei bani tinand cont ca voi ramane si cu rata la banca?
E simplu, va executa silit si are din ce recupera cat ii datorati.
Suma ce o datorati va fi stabilita de instanta, conteaza cum va aparati.
Si daca apartamentul este ipotecat la banca pentru imprumut?
Se vinde, se îndestuleaza banca și apoi soția dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

garant într-un contract de credit ipotecar pentru un apartament bun comun. pot prelua creditul dacă fostul soț refuză să mai achite ratele? mariaevelina mariaevelina Buna ziua Dupa casatorie in 2008 am contractat impreuna cu fostul sot un credit ipotecar. Divortati din dec 2017, sentinta de divort ne-a dat dreptul mie ... (vezi toată discuția)
Imprumut mareboys mareboys As dori si eu un raspuns la urmatoarea chestiune: impreuna cu prima sotie am cumparat un apartament in care am ramas eu cu copilul in urma divortului si a ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj, apartament ipotecat marinmariana marinmariana Buna ziua ,in cadrul unui proces de divort ,mai precis la partaj ,daca imobilul detinut ca si bun comun este ipotecat la banca in urma contractarii unui credit ... (vezi toată discuția)