Buna ziua ..va rog sa ma ajutati si pe mine la o problema...cu cateva luni in urma am fost prins conducand fara permis si cu numere false...atunci aveam 17 ani ..acum am implinit 18.Nelamurirea mea este daca pot face scoala de soferi si daca ma pot prezenta la examenul pt permis daca sunt in perioada de urmarire penala...?
Uite ce am gasit eu MihaiMM ..despre cazierul judiciar .....
LEGEA nr. 290/2004 privind cazierul judiciar
# Art. 9
In cazierul judiciar se inscriu date privind:
# a) pedepsele, masurile de siguranta si educative, pronuntate prin hotarari judecatoresti definitive;
# b) inceperea, intreruperea si incetarea executarii pedepsei inchisorii, a masurilor de siguranta si educative, liberarea conditionata si revocarea acesteia, achitarea amenzii penale;
# c) amnistia, gratierea, prescriptia executarii pedepsei, reabilitarea;
# d) pedepsele si masurile pronuntate prin hotarari penale definitive de instantele judecatoresti din strainatate, precum si masurile luate prin actele efectuate de organele judiciare penale din strainatate, daca aceste hotarari au fost recunoscute de organele romane competente;
# e) hotararile definitive care impun modificari in cazierul judiciar;
# f) extradarea.
Art. 10
In evidenta unitatilor de politie prevazute la Art. 6 si 7 se noteaza in mod provizoriu in cazierul judiciar, pana la solutionarea definitiva a cauzei, cand se sterg din evidenta, date privind persoanele fata de care s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale sau arestarea preventiva. Aceste date nu se inscriu in certificatul de cazier judiciar eliberat persoanei fizice.
Art. 11
Inscrierea datelor prevazute la Art. 9 sau notarile provizorii mentionate la Art. 10 se fac in baza:
# a) extraselor de pe hotararile judecatoresti definitive, precum si de pe incheierile de extindere a procesului penal, trimise de instanta judecatoreasca;
# b) comunicarilor de incepere, intrerupere ori incetare a executarii pedepsei inchisorii, a masurii arestarii preventive, de executare a masurilor de siguranta si a celor educative, trimise de unitatea unde acestea se executa sau de unitatea locala de politie in cazurile prevazute la Art. 12 alin. (3) ;
# c) comunicarii privind ducerea la indeplinire a hotararii de extradare, trimisa de organul care a pus in executare aceasta masura;
# d) comunicarilor de punere in miscare a actiunii penale, a extraselor de pe ordonantele de scoatere de sub urmarire penala sau de incetare a acesteia, trimise de organul de urmarire penala care a luat masura;
# e) comunicarii privind achitarea amenzii penale.
da analore am observat...dar sunt cam dichisite articolele astea....deci pana la urma se trece mentiunea ca sunt urmarit penal sau nu?din art 11 d) reiese ca s-ar trece.....multumesc
Daca ti cont si de ultima parte a prevederilor art. 10 , unde se precizeaza expres ca ""Aceste date nu se inscriu in certificatul de cazier judiciar eliberat persoanei fizice "" e cat se poate de clar .........si daca mai ti cont si de faptul ca nu exista o condamnare definitiva pentru aceasta fapta .......legal indeplinesti toate conditiile .........ca practic s-ar putea sa intimpini ceva probleme, si ca practic cum a mai scris un alt user in urma condamnarii o sa ti se anuleze permisul , e cu totul alta discutie ......
In primul mergeti la sectia de politie in raza careia aveti domiciliul si solicitati un cazier judiciar . O sa constatati ca nu exista nici o inregistrare( in afara de cazul in care ati savarsit si alte infractiuni pentru care ati fost condamnat definitv si irevocabil).Apoi puteti efectua cursurile unei scoli de soferi si ,ulterior , sustine examenul pentru obtinerea permisului auto.
Intrucat erati minor atunci cand ati savarsit infractiunile ( fiindca in cazul dvs este vorba de un concurs de infractiuni--conducere fara permis si conducerea unui autoturism cu numere false) si intrucat nu aveati antecedente penale , daca aveti un avocat bun puteti spera la o amenda administrativa sau la o amenda penala , intrucat , cel putin una dintre infractiuni ( cea referitoare la conducerea unui autotursm cu numere false de inmatriclare) poate fi demontata usor prin proba cu martori demonstrand ca nu stiati ca acel autoturism are numere de inmatriculare false.
IN cazul unei amenzi penale sau , mai rau , a unei condamnari cu suspendare , automat vi se va anula permisul de conducere!