avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... paternitate copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

paternitate copil

Buna ziua. Am o prietena care are un bebelus si l-a nastere nu a fost trecut tatal in certificatul de nastere pentru ca aceasta nu a dorit acest lucru. aceasta se intreaba daca poate tatal sa deschida actiune in instanta pentru ca sa fie trecut in certificatul de nastere al micutei, daca o poate obliga instanta sa faca il recunoasca de tata pe acesta ea nedorind ca tatal biologic sa fie trecut in certificatul de nastere
Daca tatal isi recunoaste copilul la notar de exemplu, acesta din urma sesizeaza din oficiu starea civila despre recunoastere, iar starea civila este obligata sa faca inscrierea recunoasterii pe marginea actului de nastere a minorului si sa solicite mamei sa se prezinte in vederea ridicarii unui nou certificat unde de aceasta data este trecut obligatoriu si tatal . De asemenea exista solutia ca minorul sa fie recunoscut in fata ofiterului de stare civila, chiar sa se incuviinteze de tata ca minorul sa-i poarte numele. Conditia in acest caz este ca ambii parinti sa fie prezenti la primaria locului de inregistrare a nasterii.
[editat]
Ultima modificare: Joi, 18 Iunie 2015
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea numelui tatalui pe certificatul de nastere alina1989 alina1989 Puteti sa-mi spuneti va rog ce acte trebuie sa depunem la Judecatoria sect. 4 pentru a inainta cererea de trecere a numelui tatalui pe certificatul de nastere ... (vezi toată discuția)
Inregistrare copil ioanamaria1979 ioanamaria1979 sunt separata de fostul sot de 3 ani ,dar nu divortata ,voi avea un copil din relatia actuala ,cum pot sa fac sa poarte numele tatalui biologic si nu numele ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitatii -urgent Roxana83 Roxana83 Buna ziua , va rog un model de chemare in judecata privind tagada paternitatii . Copil minor de 4 luni , tatal real din relatie de concubinaj , tatal ... (vezi toată discuția)