As avea o intrebare: doresc sa cumpar un garaj pe care in acest moment il inchiriez.Am inceput sa inchiriez garajul de la o doamna de la parter eu stau la et. 2,ne stim de 40 de ani.Sotul doamnei murise,garajul era pe numele sotului.Ei au un baiat si o fata deja maturi. Decianul trecut murise si doamna de la parter,garajul urmind sa se vinda,eu doresc sa cumpar garajul,ne-am si inteles la pret doar ca:
-terenul de sub garaj este a Statului,este concesionat pe numele sotului doamnei,copii acestora spun ca succesiunea asupra garajului odata ce nu exista teren intabulat pe nume nu se poate face(?) .
Ei spun ca mi-ar ceda dreptul lor asupra garajului prin semnatura la notar...concesiunea o pot eu prelua in continuare.
Ce parere aveti,se poate face asa o vinzare cumparare prin cedare de drept si daca este ok? ,mai tirziu eu daca cumpar terenul de sub garaj pot sa intabulez garajul cu teren pe numele meu ?
Va multumesc ptr. raspuns !
Doamna notar Joha zice bine, si eu am cumparat tot asa un garaj care era edificat pe un teren concesionat. Actele s-au facut la un notar, apoi m-am dus cu ele la primarie si acolo am fost luat eu in evidenta, pentru plata impozitului.
La insistentele mele...si...invocind aspecte din raspunsul Dumneavoastra, se va derula succesiunea si... se va finaliza contractul de vinzare cumparare.
Multumesc !