avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despagubiri case nationalizate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despagubiri case nationalizate

Buna ziua,

As dori, daca se poate, sa-mi raspunda si mie un consultant daca pot solicita in instanta despagubiri pentru ruinarea imobilelor care mi-au fost retrocedate conf. Legii 10/2001.
Mai exact, daca in anul in care ne-au fost luate imobilele noastre erau noi (bunicii mei abia achitasera ipoteca la banca) iar in anul 2008 cand ne-au fost retrocedate in natura arata ca niste ruine (au locuit acolo familii de rromi care nu au avut grija de case), putem solicita P.M.B. -care a fost administratorul imobilelor, despagubiri banesti?

Cu deosebita stima
Cel mai recent răspuns: Alina Miron , Notar 22:38, 4 Iulie 2009
incercati daca imobilul nu a fost vandut in baza legii 112 si a fost al statului pana vi l-a retrocedat.
Dupa parerea mea nu cred ca veti avea prea mult castig de cauza, dat de faptul ca detinatorii bunului care l-ati recuperat nu aveau obligatie de intretinere mai ales daca acesta a fost nationalizat.(aceasta este situatia reala a multor chiriasi la stat, ei avand avantaje, in prelungirea termenului de inchiriere si alte beneficii privind valoare chiriei in cazul in care fac investitii de reparare a structurii cladirii, bineinteles pe baza unui certificat de urbanism).
Sfatul meu e sa nu cheltuiti degeaba prin tribunale, cu toate ca aveti un minim de castig, eventualele despagubiri banesti vor fi greu de recuperat de la niste "familii de rromi".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine a radiat ipoteca? Marta Tot Marta Tot Dacă eu revendic un imobil naţionalizat care în cartea funciară are trecută o ipotecă pentru un împrumut la o bancă naţionalizată în 1948 şi ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar legea 112 maricri maricri Doresc sa achizitionez o locuinta in Bucuresti.Aceasta locuinta a fost cumparata de actualul proprietar pe legea 112 acum 12 ani. Nu exista cereri de ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala pasiva Codruta77 Codruta77 In 2003 am cumparat un apartament de la succesoarele fostei chiriase a statului care l-a cumparat de la stat in 1996 in baza legii 112/1995. Mostenitoarele ... (vezi toată discuția)