avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despagubiri case nationalizate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despagubiri case nationalizate

Buna ziua,

As dori, daca se poate, sa-mi raspunda si mie un consultant daca pot solicita in instanta despagubiri pentru ruinarea imobilelor care mi-au fost retrocedate conf. Legii 10/2001.
Mai exact, daca in anul in care ne-au fost luate imobilele noastre erau noi (bunicii mei abia achitasera ipoteca la banca) iar in anul 2008 cand ne-au fost retrocedate in natura arata ca niste ruine (au locuit acolo familii de rromi care nu au avut grija de case), putem solicita P.M.B. -care a fost administratorul imobilelor, despagubiri banesti?

Cu deosebita stima
Cel mai recent răspuns: Alina Miron , Notar 22:38, 4 Iulie 2009
incercati daca imobilul nu a fost vandut in baza legii 112 si a fost al statului pana vi l-a retrocedat.
Dupa parerea mea nu cred ca veti avea prea mult castig de cauza, dat de faptul ca detinatorii bunului care l-ati recuperat nu aveau obligatie de intretinere mai ales daca acesta a fost nationalizat.(aceasta este situatia reala a multor chiriasi la stat, ei avand avantaje, in prelungirea termenului de inchiriere si alte beneficii privind valoare chiriei in cazul in care fac investitii de reparare a structurii cladirii, bineinteles pe baza unui certificat de urbanism).
Sfatul meu e sa nu cheltuiti degeaba prin tribunale, cu toate ca aveti un minim de castig, eventualele despagubiri banesti vor fi greu de recuperat de la niste "familii de rromi".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar legea 112 maricri maricri Doresc sa achizitionez o locuinta in Bucuresti.Aceasta locuinta a fost cumparata de actualul proprietar pe legea 112 acum 12 ani. Nu exista cereri de ... (vezi toată discuția)
Cine a radiat ipoteca? Marta Tot Marta Tot Dacă eu revendic un imobil naţionalizat care în cartea funciară are trecută o ipotecă pentru un împrumut la o bancă naţionalizată în 1948 şi ... (vezi toată discuția)
Case nationalizate - cumpararea lor daca proprietarul a decedat eugentudosie eugentudosie buna ziua..am si eu o intrebare legata de legea retrocedarii caselor nationalizate.ex:parintii mei locuiesc intr o casa nationalizata pe legea 112/1995..doar ... (vezi toată discuția)