avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie Alimentara Neplatita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie Alimentara Neplatita

Buna Ziua,
Am si eu o problema si as vrea daca se poate sa imi dati si mie un sfat
In martie 2007 am avut prima infatisare pentru divort cu un minor la mijloc.Noi lucrand in strainatate,instanta la obligat pe fostul sot la o pensie alimentara de 150 de euro.De divortat am divortat,insa o decizie definitiva si irevocabila nu a fost data niciodata,deoarece,fostul sot a facut mereu apeluri si recursuri pt.ca nu ii convenea pensia(zicea ca era prea mare).Momentan ne judecam la Curtea de Apel din Craiova,unde el a declarat pe propria raspundere ca nu mai lucreaza si ca este intretinut de parinti in Romania.Nu este adevarat,lucreaza tot in strainatate.Intrebariile mele sunt:
Cum pot avea o fotocopie dupa contractul lui de munca din strainatate(Italia)
El trebuia sa ii plateasaca pensia alimentara din prima luna de cand noi ne-am despartit?Nici pana in ziua de azi nu a contribuit cu nimc la crestera si educarea fiului sau,dimpotriva,nici nu il suna sau cand se duce in Romania nici nu il cauta.Ce as putea sa fac?
VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: alinaralu , utilizator 21:05, 9 Iulie 2009
Puteti sa prezentati instantei toate datele despre angajatorul sotului, respectiv denumire si adresa exacta si instanta va solicita pe cale oficiala detalii....
m_ella2005 a scris:

Daca dosarul se afla inca pe rolul Curtii de Apel inseamna ca nu sunteti inca divortati; va puteti considera divortata atunci cand hotararea ramane definitiva si irevocabila. Pensia de intretinere se datoreaza de la data la care ati cerut-o; daca in cerere de chemare in judecata ati solicitat ca pensia sa fie platita cu data introducerii actiunii, va fi cu data introducerii; daca nu ati specificat, in functie de practica instantei, plata poate fi datorata fie cu data introducerii actiunii, fie cu data pronuntarii hotararii. Pensia de intretinere este executorie de la fond, iar faptul ca dv nu ati facut demersuri pentru a o pune in executare arata lipsa de diligenta in apararea intereselor minorului.
Daca dv considerati ca sotul minte cand afirma ca nu lucreaza si de fapt lucreaza, va trebui sa dovediti instantei acest aspect. Sarcina probei revine in primul rand reclamantului. Angajatorul nu va va elibera dv adeverinta de salariu sau copie dupa contractului lui de munca deoarece acestea nu se elibereaza decat titularului sau in baza unei adrese facute de o instanta de judecata; in acest sens, indicati instantei locul de munca si solicitati ca intstanta sa solicite relatii privind veniturile. In cazul in care se dovedeste ca sotul lucreaza si obtine venituri constante, puteti solicita infiintarea popririi pe salariu.
Daca nu reusiti in toate demersurile de mai sus, iar sotul, cu adevarat nu lucreaza, pensia va fi stabilita la salariul minim din Romania.
Important este sa cereti; daca nu cereti... nu primiti.....
In ceea ce priveste plata pensiei de intretinere, acest lucru se produce de la momentul introducerii actiunii fiind executorie de drept. Stoica Ioana are perfecta dreptate!
Daca veti rasfoi pe aici subiectele referitoare la pensia de intretinere precum si jurisprudenta instantelor de judecata, veti vedea ca exista destule hotarari in care, daca nu s-a cerut in cerere plata de la data introducerii actiunii, instanta a hotarat ca pensia de intretinere este datorata de la data pronuntarii hotararii.
Poate nu am scris eu bine (In martie 2007 am avut prima infatisare pentru divort cu un minor la mijloc.Noi lucrand in strainatate,instanta la obligat pe fostul sot la o pensie alimentara de 150 de euro.) Deci pensia alimentara a fost ceruta de la data introducerii divortului.Iar in legatura cu contractul sau de munca,am vorbit cu avocata mea astazi si o sa facem o scrisoare catre firma unde lucreaza fostul-sot.Pensia de intretinere este executorie de la fond, iar faptul ca dv nu ati facut demersuri pentru a o pune in executare arata lipsa de diligenta in apararea intereselor minorului.????????????????
Buna Ziua,revin cu niste intrebari referitor la contractul de munca al fostului sot.
Ieri am avut o noua audienta si sa amantat pana in luna octombrie,avocata mea ia trimes o scrisoare recomandata angajatorului sau cerandui acele acte, insa el a zis ca nu e valabila si ca vrea una de la judecatoria Romana.Eu as putea sa fac aici in Italia,o astfel de cerere in care sa specific ceea ce vreau,tinand cont ca suntem in UE?.Din pacate instantele romane intra in concediu iar eu as vrea sa urgentez un pic lucrurile,sa stau linistita si sa pot sa imi iau copilul pana la Craciun aici cu mine
VA MULTUMESC

Alte discuții în legătură

Plata partiala a pensiei alimentare echivaleaza cu neplata? maria.dinca maria.dinca buna ziua, as dori o indrumare intr-o problema: daca in ultimele 2 luni fostul sot mi-a platit numai jumatate din suma stabilita de instanta ca pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara corina.popa corina.popa Buna ziua! Asi dori sa stiu si eu daca puteti sa-mi raspundeti,daca in cazul unui divort solicit pensie alimentara sotului care este sofer,se ia in calcul si ... (vezi toată discuția)
Pensia de intretinere isareionela isareionela am divortat de sotul meu,hotararea fiind pronuntata in data de 18 martie,2010. avem 2 minori care mi-au fost incredintati.de mai multi ani,fostul sot lucreaza ... (vezi toată discuția)