m_ella2005 a scris:
Daca dosarul se afla inca pe rolul Curtii de Apel inseamna ca nu sunteti inca divortati; va puteti considera divortata atunci cand hotararea ramane definitiva si irevocabila. Pensia de intretinere se datoreaza de la data la care ati cerut-o; daca in cerere de chemare in judecata ati solicitat ca pensia sa fie platita cu data introducerii actiunii, va fi cu data introducerii; daca nu ati specificat, in functie de practica instantei, plata poate fi datorata fie cu data introducerii actiunii, fie cu data pronuntarii hotararii. Pensia de intretinere este executorie de la fond, iar faptul ca dv nu ati facut demersuri pentru a o pune in executare arata lipsa de diligenta in apararea intereselor minorului.
Daca dv considerati ca sotul minte cand afirma ca nu lucreaza si de fapt lucreaza, va trebui sa dovediti instantei acest aspect. Sarcina probei revine in primul rand reclamantului. Angajatorul nu va va elibera dv adeverinta de salariu sau copie dupa contractului lui de munca deoarece acestea nu se elibereaza decat titularului sau in baza unei adrese facute de o instanta de judecata; in acest sens, indicati instantei locul de munca si solicitati ca intstanta sa solicite relatii privind veniturile. In cazul in care se dovedeste ca sotul lucreaza si obtine venituri constante, puteti solicita infiintarea popririi pe salariu.
Daca nu reusiti in toate demersurile de mai sus, iar sotul, cu adevarat nu lucreaza, pensia va fi stabilita la salariul minim din Romania.
Important este sa cereti; daca nu cereti... nu primiti.....
In ceea ce priveste plata pensiei de intretinere, acest lucru se produce de la momentul introducerii actiunii fiind executorie de drept. Stoica Ioana are perfecta dreptate!