avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent insertie

o persoană care a optat pentru stimulent de inserție fără a solicita și concediu și indemnizație pentru creșterea copilului poate beneficia de acest stimulent până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani?
părerea mea este că da.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:52, 18 Iunie 2015
Potrivit Ordinului 1474/2011, persoana îndreptăţită poate solicita direct stimulentul de inserţie, începând cu ziua următoare celei în care încetează concediul de maternitate, dacă îndeplineşte condiţiile pentru acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului prevăzută la art. 2 alin. (1) lit. a) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, denumită în continuare OUG nr. 111/2010. Dacă la momentul cererii persoana solicită de la început stimulentul de inserţie, se consideră că şi-a exprimat opţiunea pentru varianta de concediu/indemnizaţie lunară sau, după caz, stimulent, prevăzută la art. 2 alin. (1) lit. a) din OUG nr. 111/2010. Această opţiune nu mai poate fi modificată pe parcurs, însă persoana poate reveni în concediu de creştere a copilului, până la împlinirea de către acesta a vârstei de un an, cu plata unei indemnizaţii aferente concediului şi poate continua apoi cu stimulentul de inserţie până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, în situaţia în care se reîntoarce la activitatea profesională înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie awerse awerse buna ziua! doresc sa aflu un raspuns concret cu trimitere la legea care stipuleaza acest lucru, si anume daca, de cand s-a nascut copilul am optat pentru ... (vezi toată discuția)
Pot intra din stimulent in ccc? georalu1979 georalu1979 Sunt in stimulent crestere copil,copilul implineste un an in octombrie,pot intrerupe serviciul ca sa pot intra in CCC? (vezi toată discuția)
Stimulent insertie ionut4 ionut4 Buna ziua Doresc sa stiu daca pot sa renunt la stimulentul de insertie in favoarea concediului de maternitate.Mentionez ca am 7 luni de cand primesc ... (vezi toată discuția)