avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... constructie casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

constructie casa

Buna ziua!
Am nevoie de un sfat, daca ma puteti ajuta! Vreau sa cumpar un teren pentru care exista o autorizatie de constructie. Dar eu vreau sa modific proiectul, drept pentru care voi solicita proiectantului initial eliberarea unei modificari la proiectul in curs de executie si vreau ca sa platesc o persoana sa se ocupe de constuctie, bransamente la retele de utilitati, receptia finala a lucrarii, etc. Cum trebuie sa procedez in acest caz? Se va elibera o noua autorizatie de constructie? Ce act trebuie sa inchei la notariat pentru suma de bani pe care o voi da persoanei care se va ocupa de constructie? Sau ce ma sfatuiti?
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs!
Cu stima,
dimian
Cel mai recent răspuns: dimian , utilizator 14:57, 4 Iulie 2009
Pentru modificari ale proiectului pentru care s-a obtinut deja autorizatie de constructie:
Legea50/91+OUG 214/2008
"Art.7
(15) In situatia in care in timpul executarii lucrarilor si numai in perioada de valabilitate a autorizatiei de construire survin modificari de tema privind lucrarile de constructii autorizate, care conduc la necesitatea modificarii acestora, titularul are obligatia de a solicita o noua autorizatie de construire, potrivit prevederilor prezentei legi."
(15.1) Pentru obtinerea unei noi autorizatii de construire, potrivit prevederilor alin. (15), solicitantul va depune o noua documentatie tehnica - D.T., elaborata in conditiile modificarilor de tema survenite, urmand ca autoritatea administratiei publice locale competente sa decida, dupa caz:
a) emiterea noii autorizatii de construire, daca lucrarile corespunzatoare modificarilor de tema se inscriu in limitele actului administrativ al autoritatii competente pentru protectia mediului, precum si ale avizelor si acordurilor obtinute pentru autorizatia de construire initiala;
b)
reluarea procedurii de autorizare in conditiile prezentei legi, daca lucrarile corespunzatoare modificarilor de tema depasesc limitele actului administrativ al autoritatii competente pentru protectia mediului, precum si ale avizelor si acordurilor obtinute pentru autorizatia de construire initiala."


Nu va sfatuiesc sa faceti nici macar schimbari de compartimentare interioara fara autorizatie, veti avea probleme la receptia finala!
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iulie 2009
doina_manuela, utilizator
Va multumesc frumos pentru promptitudine!
Daca imi permiteti, ce parere aveti despre cea de a doua problema?
Raspunsul poate fi mai complex, dar oferiti prea putine date...
Veti construi in regie proprie, sau cu o firma de constructii?
Persoana care se va ocupa de executie,este ori un diriginte de santier, ori o firma de constructii. Ambii sunt autorizati sa execute astfel de lucrari, deci veti incheia un "Contract de prestari servici"i, in care se vor mentiona indatoririle(obligatiile)prestatorului, si suma de bani pe care i-o datorati.Nu este obligatoriu ca toti banii sa fie achitati in avans(nici nu va sfatuiesc!)
Va multumesc inca o data! M-am lamurit in privinta ambelor probleme! Sanatate multa va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare, subapartamentare si iesire din indiviziune furgim furgim Buna ziua Impreuna cu un asociat am cumparat un teren (eu 62.5% si el 37.5%) si am construit impreuna o cladire cu 6 apartamente astfel incit eu acum am 66% ... (vezi toată discuția)
Intabulare lamare lamare Va rog sa-mi da-ti un sfat;am obtinut in 2004 autorizatia de constructie a unui imobil in Cluj,la terminarea lucrarilor am cerut eliberarea procesului verbal ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine o autorizatie contructie tanase_iuliana tanase_iuliana buna ziua!imi uteti spune si mie de ce fel de autorizatii si alte documente am nevoie in situatia in care am zidit un geam interior si am daramat un zid.nu ... (vezi toată discuția)