avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare

Va rog sa-mi da-ti un sfat;am obtinut in 2004 autorizatia de constructie a unui imobil in Cluj,la terminarea lucrarilor am cerut eliberarea procesului verbal de receptie a lucrarilor si am fost respins pe motiv ca in pod am amenajat doua camere,iar pe fatada principala(de la strada)este un balcon,care in autorizatia de costructie apare in doua planse(vederile laterale)dar nu apare in plansa din fatada principala si dous usi care ies din pod(pe acest balcon) .Arhitectul a depus in cateva randuri documentatia in speranta ca va gasi intelegere(nu am executat o suprafata mai mare,sau altceva decat ce era in autorizatia de construire)dar am fost respinsi,acum ni s-a cerut o autorizatie noua,au trecut 2 ani de la expirarea termenului de valabilitate a autorizatiei,terenul se afla in zona de monumente si imi trebuie aviz de la comisia de monumente,cand am obtinut autorizatia initiala a fost nevoie de 2 anI sa o primesc(cu acest arhitect 1 an si 1 an cu un arhitect inainte) .Singura problema majora este ca am contract provizoriu cu electica si expira in decembrie anul curent,si nu stiu daca mai imi acorda prelungirea contractului fara acest proces verbal.La primarie nu gasesc intelegere daca cineva stie sa ma indrume ce sa fac,la pod nu am construit nimic in plus in exterior ,doar doi pereti inauntru,care i-am executat conform planului de rezistenta,nimic de la mine.Cred ca primaria imi va face viata grea ,pentru o noua autorizatie,legile sau mai schimbat si mie frica ca nu ma incadrez in cerinte(CUT,POT,parchaje)din ce am vazut eu din hartia lor.Casa este D-P-2E Si ei vor ca eu sa scriu acum si D-P-2E-M.
Cel mai recent răspuns: lamare , utilizator 16:46, 10 Ianuarie 2010
Primaria nu va face "viata grea", ci respecta legea!!! Foarte bine din partea lor, foarte rau din punctul dv. de vedere.
Este clar ca trebuie sa intrati in legalitate, iar "micile" dv. modificari nu sunt chiat atat de mici, oricum nu sunt admise de Legea 50/1991!

OUG nr. 214/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii
Art. 7
(15) In situatia in care in timpul executarii lucrarilor si numai in perioada de valabilitate a autorizatiei de construire survin modificari de tema privind lucrarile de constructii autorizate, care conduc la necesitatea modificarii acestora, titularul are obligatia de a solicita o noua autorizatie de construire, potrivit prevederilor prezentei legi."
(15.1) Pentru obtinerea unei noi autorizatii de construire, potrivit prevederilor alin. (15), solicitantul va depune o noua documentatie tehnica - D.T., elaborata in conditiile modificarilor de tema survenite, urmand ca autoritatea administratiei publice locale competente sa decida, dupa caz:
a) emiterea noii autorizatii de construire, daca lucrarile corespunzatoare modificarilor de tema se inscriu in limitele actului administrativ al autoritatii competente pentru protectia mediului, precum si ale avizelor si acordurilor obtinute pentru autorizatia de construire initiala;
b) reluarea procedurii de autorizare in conditiile prezentei legi, daca lucrarile corespunzatoare modificarilor de tema depasesc limitele actului administrativ al autoritatii competente pentru protectia mediului, precum si ale avizelor si acordurilor obtinute pentru autorizatia de construire initiala.
(15.2) Verificarea incadrarii lucrarilor corespunzatoare modificarilor de tema in limitele avizelor si acordurilor obtinute pentru autorizatia de construire initiala se realizeaza de catre verificatori tehnici atestati in conditiile legii, pentru fiecare cerinta esentiala de calitate in constructii, potrivit legii.
multumesc , pentru raspuns.Eu am respectat planurile de rezistenta,asta este,altii construiesc fara autorizatie,si nu au probleme asa e Romania.Legea nu e la fel pentru toti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie casa dimian dimian Buna ziua! Am nevoie de un sfat, daca ma puteti ajuta! Vreau sa cumpar un teren pentru care exista o autorizatie de constructie. Dar eu vreau sa modific ... (vezi toată discuția)
Intabulare, subapartamentare si iesire din indiviziune furgim furgim Buna ziua Impreuna cu un asociat am cumparat un teren (eu 62.5% si el 37.5%) si am construit impreuna o cladire cu 6 apartamente astfel incit eu acum am 66% ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine o autorizatie contructie tanase_iuliana tanase_iuliana buna ziua!imi uteti spune si mie de ce fel de autorizatii si alte documente am nevoie in situatia in care am zidit un geam interior si am daramat un zid.nu ... (vezi toată discuția)