Buna ziua si multumiri pt raspuns,
intrebarea mea ar fi-
este posibila efectuarea succesiunii in instanta dupa ce
unul din mostenitori cheama pe celalalt in judecata.
Ex/- dupa decesul sorei mele in urma cu 9 luni mostenitor ar fi fiica ei de 22 de ani. Poate mama
sa o cheme in instanta si instanta sa rezolve succesiunea
Buna ziua,
ma confrunt cu urmatoarea problema:
-obiectul mostenirii este un apartament
-mostenitorii de drept sunt : - eu, nepoata decedatei ( intrucat parintii mei sunt decedati) (25%)
- fratele meu -nepot (25 % )
- fiica decedatei -matusa noastra (50% )
Problema e ca matusa nu doreste sa imparta cu noi bunul ( pur egoism) si astfel nu am reusit sa facem succesiunea, pentru ca nu ne mai raspunde la telefon/usa.
Am hotarat sa actionam in instanta, pentru ca oricum nu avem cum sa pierdem , decat bani :(. am primit insa mai multe sfaturi, de la avocati diferiti
- ca ar trebui sa facem o acceptare de sucesiune la notar (taxa 100 ron), dupa care sa asteptam sa treaca cele 6 luni si apoi sa actionam
- ca ar trebui sa trimitem notificare ( 100 ron / notificare) paratei pentru a incerca sa rezolvam maleabil, apoi in instanta
- si din ambele parti am inteles ca pentru vanzarea bunului, exista o taxa la judecatorie, destul de mare
Sunt corecte taxele de mai sus?..Este posibil ca parata sa poata fi obligata sa accepte vanzarea bunului pentru a imparti banii? exista alta cale mai putin costisitoare? Exista posibilitatea ca parata sa si piarda partea?
Va multumesc anticipat
chiar e o situatie penibila in familie, dar asta e...:(
Familia mea se confrunta cu urmatoarea problema:
- am avut o bunica din partea mamei care a decedat si mama mea vrea sa deschida succesiune prin instanta, va rog sa ma ajutati.
- bunica era singura mostenitoare de la strabunici (singurul copil), s-a casatorit si a facut un singur copil (pe mamea mea) dp care a divortat, ( nu cunosc daca au fost casatoriti legal, pt. ca nu am gasit nici un act sa dovedeasca acest lucru) bunica mea in tot acest timp a locuit in casa parinteasca a parintilor ei( a strabunicilor mei).
- bunica mea a decedat in oct 2008.
- intrebarea nr. 1, in acest caz singurul mostenitor este mama mea?
- intrebarea nr. 2, se poate face succesiunea prin instanta tinand cont ca bunica a decedat in oct 2008?
- daca se poate face succesiunea prin instanta se poate realiza in bucuresti, pt ca aici are mama adresa de resedinta, iar locuinta bunicii se afla pe raza judetului Giurgiu?