avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Judecatoarea a dat termen cat eram iesit din sala, pot ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Judecatoarea a dat termen cat eram iesit din sala, pot sa cer nulitatea actului de procedura??

A strigat dosarul cat eram 2 minute pana la toaleta.
Timp in care a pus in discutie acordarea unui nou termen si a acordat totodata un nou termen.
Insa eu nu sunt de acord cu aceasta masura. Pot invoca nulitatea acestui act procedural??
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 11:48, 22 Iunie 2015
YSL a scris:

De regula, prezenta partilor in procesele civile nu este obligatorie. Nu exista niciun motiv de nulitate. Va pierdeti timpul și nervii.
Poate o cerere de preschimbare a termenului, insa cu slabe sanse de reusita.

Nu e obligatorie prezenţa doar dacă au specificat în scris că se poate judeca dosarul în lipsă, aşa ştiu că e normal şi legal.
Aţi scris în Întâmpinare că vreţi să se judece în lipsă ? Eu sper şi cred că nu, pentru că altfel nu mai puteţi face nimic !
Deobicei se strigă dosarul până apar ambele părţi. Aici nu ştiu dacă e o regulă pe care s-o aveţi în vedere.
Dar avocatul dvs. nu a fost prezent, sau n-aveţi ? E ciudat că n-aveţi măcar un prieten sau cineva din familie, ori unul dintre cei din sală, să spună Instanţei că lipsiţi câteva minute !
Eu, cel puţin, am aşteptat avocatul părţii adverse şi apoi am continuat, când a sosit !
Ce-aţi spus Judecătorului după ce aţi revenit în sală, aţi contestat decizia, sau aţi aflat abia la sfârşit că dosarul dvs. s-a discutat ?
E ciudat cum s-a putut discuta un dosar în două minute, doar cu partea adversă !
Daţi detalii despre dosar, pentru că nu ştim speţa s-o discutăm aici.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iunie 2015
280366, utilizator
Nu am solicitat judecarea in lipsa.

Incep sa cred ca am eu o problema de comunicare, de nu intelege nimeni EXACT ce vreau sa zic.
Nu ma deranjeaza DATA la care a fixat judecatoarea termen... incat sa ii solicit preschimbarea.

Ci ma deranjeaza CA A DAT TERMEN.
Adica a ridicat parata exceptia de litispendenta si judecatoarea a pus in discutia partilor acordarea unui termen pt discutarea acestei exceptii.
Insa eu nu am fost in sala, iar, daca as fi fost, nu as fi fost de acord sa se faca treaba asta.

Am ascultat acum inregistrarea audio a sedintei... si nici judecatoarea macar nu a schitat vreun gest de preocupare ca nu ma aflam in sala... desi!

desi dosarul ramasese la a 2a strigare, pt ca la prima strigare am facut cerere de recuzare.
Deci stia in mod indubitabil ca eram prezent

Vatamarile sunt destul de clare:
In primul rand, era lipsa de procedura cu 3 parati. Doar 1 parat prezent, acela care a invocat exceptia, careia i s-a dat termen pt solutionare.

apoi, in ragazul de 28 zile (de la termenul din 2.6 pana la cel din 30.6), cei 4 parati trebuie sa formuleze intampinare. Eu nu o sa am timp sa iau la cunostinta de intampinarile respective...
Până una alta, trebuie să știm că termenele de judecată sunt termene judecătorești ca cele despre care vorbim și sunt la latitudinea judelui( spre deosebire de termenele imperative, stabilite de lege, ale căror sancțiune este decăderea sau termene (declararea unei căi de atac)convenționale(termenul arbitrajului)stabilite de părți
pentru pe viitor in astfel de situatii, astfel de incidente (trebuie sa mergeti la toaleta, va suna tel si trebuie neaparat sa raspundeti, etc), asteptati puza dintre 2 dosare si rugati completul sa nu ia dosarul il ilpsa dvs deaorece lipsiti 5 minute. si gata.
Bine, dar eu vbesc despre situatia de fata, nu despre recomandari de viitor :)

Chiar, ce se intampla daca nu ma prezint la termen si nu am solicitat judecarea cauzei in lipsa??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primul termen ContSters73633 ContSters73633 Buna ziua, la primul termen reclamantul trebuie sa fie prezent ? ( mentionez ca nu am avocat). Multumesc (vezi toată discuția)
Amanare fara discutii Corina Dina Corina Dina Inaintea primului termen intr-un litigiu in care am calitatea de parat am studiat dosarul si am constatat ca reclamantul a depus , o data cu raspunsul la ... (vezi toată discuția)
Sedinta ordonanta președințială - prezenta reclamant Elena1986ianuarie Elena1986ianuarie Imi poate spune cineva cum se desfasoara o sedinta pentru o ordonanta presidintiala? Sunt reclamant si am primit citatie cu numarul salii dar nu inteleg ce se ... (vezi toată discuția)