avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ccm
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ccm

buna ziua
sunt salariata in invatamant si am primit pe e-mail ccm semnat in noiembrie 2014 si am constatat ca nu sunt respectate mai multe drepturi ale salariatului cum ar fi: vouchere de vacanta, prime de vacanta tichetele cadou pentru evenimentele de peste an, prima de 2% la suta etc. Va rog sa-mi spuneti ce se poate face in acest sens. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:16, 21 Iunie 2015
Puteti actiona in instanta pe angajator , dar cred ca se va tine seama si de prevederile legale urmatoare:

OUG nr. 103/2013 - salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2014, precum si alte masuri in domeniul cheltuielilor publice
art.9
...
(2) In anul 2014, autoritatile si institutiile publice, indiferent de modul de finantare, nu vor acorda premii si prime de vacanta
....
va multumesc. Daca existas aceste acte normative, de ce au mai inclus in ccm acele drepturi ale angajatului?
Nimeni nu poate sti ce sume de bani sunt acordate de la bugetului statului , intrucat sistemeul de invatamant este finantat de la bugetul statului.

Masurile luate prin astfel de acte normative din 2011 si pana in prezent au scopul de a evita un impact negativ asupra deficitului bugetului general consolidat, asa cum reiese din motivatiile cuprinsului ordonantelor de urgenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vouchere de vacanta ioana2122 ioana2122 Buna dimineata, intrebarea mea este urmatoarea: se acorda sau nu vouchere de vacanta pe anul 2016? Este obligatorie acordarea voucherelor de vacanta? Este ... (vezi toată discuția)
Tichete de vacanta la asistenti medicali bazavamarius bazavamarius asistentii din spitale primesc in 2015 tichete de vacanta ?la calarasi nimeni nu stie nimic (vezi toată discuția)
Oug 83 /2014 sexu sexu oug 83/2014 ne afecteaza,ne priveste pe noi care suntem salariati la cfr calatori ?:( (vezi toată discuția)