avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pe salar
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pe salar

Am salar minim pe economie si lucrez 4 ore pe zi !Patronul a fost instiintat ca mi se va pune poprire pe salar. Cat imi poate lua din salar ? Imi ramane minimul pentru traiul zilnic ? Am si o fetita minora si e singurul venit al familiei.Multumesc anticipat pt. raspuns .
Cel mai recent răspuns: vrani , utilizator 23:29, 23 Iunie 2015
Buna ziua,

Din pacate nu se intelege daca incasati salariul minim pe economie ptr cele 4 ore de munca, sau daca incasati jumatate din salariul minim pe economie ptr 4 ore de munca.

Oricum, regulile in materia popririi veniturilor salariale sunt destul de simple si va veti da seama in care din situatii va aflati.

1) Daca incasati salariul minim pe economie vi se va popri 1/3 din acesta in cazul in care aveti un singur dosar de executare. Daca aveti mai mult de un dosar de executare vi se va opri 1/2 din salariu
2) In situatia in care salariul dumneavoastra este mai mic decat salariul minim pe economie articolul 729 alin. 3 Noul Cod de Procedura Civila prevede urmatoarele :" Veniturile din munca in cazul in care sunt mai mici decat cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmarite numai asupra partii ce depaseste jumatate din acest cuantum. "
In traducere aceasta situatie poate fi explicata cam in acest mod matematic : daca detin informatiile corecte, de la 1 iulie 2015 salariul minim net pe economie va fi in suma de 777 RON
Daca dumneavoastra veti incasa sub suma de 777 RON, dar mai mult decat 388.5 RON ( aceasta suma reprezinta jumatate din salariul minim net pe economie), nu vi se va putea popriri decat 1/3 sau 1/2 ( conform regulilor mentionate anterior) din suma care depaseste valoarea de 388.5 RON.
3) Daca incasati sub jumatate din salariul minim net pe economie, conform articolului 729 alin.3 NCPC nu vi se poate popri nimic.
Multumesc de raspuns ! Da , incasez jumatate din salariul mediu pe economie , pentru cele 4 ore de munca !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu adriana85c adriana85c Am un salariat cu 6 ore, salariu net 850 lei. Am primit de la executor infiintrea popririi de 1/3 din venit. Conform art. 728 din Codul de procedura civila ... (vezi toată discuția)
Popriri pe un salariu net de 600 lei gabivoch gabivoch Avem un angajat cu contract de munca pe perioada nelimitata, cu timp de lucru 4 ore/zi. Salariul brut este de 800 lei iar salariul net a fost in luna martie de ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu Mikiduta83 Mikiduta83 Buna ziua, am o poprire pe salariu, si as vrea sa stiu avand salariu pe cartea de munca jumatate din minim pe economie, eu lucrand doar 4 ore pe zi, si am si ... (vezi toată discuția)