Buna ziua! Sunt presedintele unei asociatii de proprietari si vin la dvs. cu rugamintea de a-mi da un sfat in aceasta problema. Am angajat o femeie de serviciu si au inceput sa vina popriri pe salariu si nu stiu cum sa procedez in aceasta situatie. De exempu, are salariul brup de 698.5 ron si net 400 ron/luna, lucreaza 4 ore pe saptamana. Au venit doua popriri de la executori, una pt. IFN Hora Credit si una pt. un abonament telefonic neachitat.
Va rog sa imi spuneti care sunt sumele pe care trebuie sa le opresc pentru fiecare poprire in parte, si cu cat ramane net.
Va multumesac cu stima.
elenazan
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ziua,
Nu-i opriti nimic, trimiteti adresa la executori ca venitul net este mai mic decat jumatate din salariul minim net
art 729 din Codul de procedura civila
(3) Veniturile din muncă sau orice alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia, în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmărite numai asupra părţii ce depăşeşte jumătate din acest cuantum.
Poprire pe salar
vrani
Am salar minim pe economie si lucrez 4 ore pe zi !Patronul a fost instiintat ca mi se va pune poprire pe salar. Cat imi poate lua din salar ? Imi ramane ... (vezi toată discuția)