avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Internship firma IT
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Internship firma IT

Buna ziua,

In ce conditii se poate se pot accepta interni intr-o firma mica de IT? Am primit solicitari in acest sens si as vrea sa stiu ce formalitati trebuie intocmite pentru a fi in regula. Pot fi interni doar cei ce inca sunt studenti sau si proaspat absolventi de studii superioare ce vor sa faca internshipul pentru acumulare de experienta?
Multumesc mult!


Cel mai recent răspuns: Amalgam , utilizator 12:56, 24 Iunie 2015
1. Art.1 din Legea 72/2007 prevede ca, angajatorul care încadrează în muncă elevi şi studenţi pe perioada vacanţelor beneficiază de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din salariul minim brut pe ţară garantat în plată, pentru fiecare elev şi student.
In speta, se va acorda 450 lei.

2. "Munca pe gratis" nu exista la un angajator din sectorul privat. Acesta nu poate fi organizatie-gazda care organizeaza si administreaza activitati de voluntariat. (art.3 lit.c din Legea 78/2014 - organizatia gazda este persoana juridica de drept public sau de drept privat, fara scop lucrativ, care organizeaza si administreaza activitati de voluntariat)

3. Un student poate desfasura practica la un angajator din sectorul privat, in conditiile prevazute de Legea nr.258/2007.
Practica elevilor şi studenţilor se organizează şi se desfăşoară pe baza unui contract-cadru de colaborare sau a unei convenţii, după caz, încheiată între organizator şi partenerul de practică.

Organizatoul de practica este unitatea sau institutia de invatamant preuniversitar, respectiv universitar, care desfasoara activitati instructiv-educative si formative.

Partenerul de practica este o societate comerciala, o institutie centrala ori locala sau orice alta persoana juridica ce desfasoara o activitate in corelatie cu specializarile cuprinse in nomenclatorul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului si care poate participa la procesul de instruire practica a studentilor si elevilor.
Va multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce spune legea priving stagiile de internship Chriss14 Chriss14 Buna seara. Vreau, va rog frumos, sa-mi explicati in detaliu care este situatia cu internshipurile neplatite si care sunt beneficiile companiei / angajatorului ... (vezi toată discuția)
Poate o universitate sa refuze sa semneze un contract cerut obligatoriu la locul de munca? sundayrose sundayrose Buna ziua. In ultimele zile intampin o problema cu una dintre universitatile private de la noi din tara. Am avut ocazia de a fi aleasa pentru un internship la ... (vezi toată discuția)
Practica cu elevi de la liceu ContSters406010 ContSters406010 Buna ziua, Cate ore pot lucra elevi de la un liceu care doresc sa faca practica.Pana la 6 ore si cu pauza de masa? E de ajuns o conventie intre liceu si ... (vezi toată discuția)