avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Practica cu elevi de la liceu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Practica cu elevi de la liceu

Buna ziua,

Cate ore pot lucra elevi de la un liceu care doresc sa faca practica.Pana la 6 ore si cu pauza de masa?
E de ajuns o conventie intre liceu si locul unde isi fac practica?
La sarsit trebuie sa emit adeverinte pentru fiecare copil in parte care sa ateste ca au facut practica?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:36, 7 Octombrie 2016
Potrivit Legii nr. 258/2007 privind practica elevilor şi studenţilor :
- Practica elevilor şi studenţilor se organizează şi se desfăşoară pe baza unui contract-cadru de colaborare sau a unei convenţii, după caz, încheiată între organizator şi partenerul de practică.

Organizatoul de practică este unitatea sau instituţia de învăţământ preuniversitar, respectiv universitar, care desfăşoară activităţi instructiv-educative şi formative.

Partenerul de practică este o societate comercială, o instituţie centrală ori locală sau orice altă persoană juridică ce desfăşoară o activitate în corelaţie cu specializările cuprinse în nomenclatorul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului şi care poate participa la procesul de instruire practică a studenţilor şi elevilor.

- La sfârşitul activităţii de practică, în conformitate cu programa analitică/portofoliul de practică, organizatorul împreună cu partenerul de practică efectuează o evaluare a cunoştinţelor practicantului şi îi acordă un calificativ.
Evaluarea şi notarea finală se realizează la unitatea sau instituţia de învăţământ a practicantului.

- Pe perioada de practică, partenerul de practică îl poate angaja pe practicant, conform legislaţiei în vigoare, pe baza unui contract de muncă pe durată determinată, prin negocierea remuneraţiei.

In acest caz, durata timpului de munca este de 6 ore/zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studenta facultate asistente medicala arcani arcani Buna ziua. Sunt în anul 3 facultatea de asistente de medicina Timișoara. Doresc sa-mi desfășor activitatea, când voi absolvi facultatea, intr-un cabinet ... (vezi toată discuția)
Studenti fifi58 fifi58 care sunt formalitatiile pentru a primii doi studenti in practica la un srl -fara plata, si la sf. de practica sa dam o adeverinta ca a efectuat un nr de ore ... (vezi toată discuția)
Practica de specialitate a studentilor Alexha Alexha vreau si eu sa ma lamuresc in legatura cu practica de specialitate a studentilor de la facultatile de drept....daca cineva imi poate spune exact care este ... (vezi toată discuția)