Detin cota de 5/8 dintr-un apartament (1/2 prin CVC si 1/8 dupa succesiunea sotului decedat) Restul de 3/8 il detine fiul meu, mostenire de la tatal sau. Apartamentul nu are deschisa cartea funciara (nici inainte nici dupa succesiune)
Doresc sa donez/vand partea mea unei persoane care accepta sa cumpere si sa ramana in indiviziune cu fiul meu. Pentru instrainarea unei proprietati stiu ca se cere extras din cartea funciara.
Deoarece nu vreau sa-i spun fiului meu de intentia mea, VA ROG sa-mi raspundeti la urmatoarea INTREBARE:
Pot sa fac demersurile necesare pentru inscrierea in cartea funciara numai a partii ce o detin sau inscrierea trebuie sa se faca prezentand acte de proprietate pentru intregul apartament?
(in acest caz ar trebuii sa-i cer fiului meu certificatul de mostenitor) VA MULTUMESC
d.pv legal doamna poate face ce vrea cu partea ei de mostenire. morala nu este discutata aici.
din cate stiu eu, poate ma insel, dar dreptul de preemptiune functioneaza in cazul terenurilor din extravilan si prin conventie intre parti.
Potrivit art. 46 din Legea nr. 7/1996, astfel cum a fost modificată prin Legea nr. 247/2005, în cazul în care imobilul formează obiectul coproprietării se înscrie într-o singură carte funciară în care se trec toţi coproprietarii, arătându-se cota-parte ce revine fiecărui coproprietar.
Nu se deschid cărţi funciare pentru cote indivize din dreptul de proprietate asupra unui imobil, ci se deschide câte o carte funciară pentru fiecare imobil.
În această situaţie, de înscrierea în cartea funciară va lua cunoştinţă în mod obligatoriu şi fiul dumneavoastră.
Improprietare
floreradiana
Buna ziua.
As avea nevoie de niste informatii, daca ma puteti ajuta.
1. Exista 3 proprietari pe un imobil. Doua dintre parti au cote egale de 1/8 fiecare, ... (vezi toată discuția)