avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prima casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prima casa

Buna ziua,
Tocmai am achizitionat impreuna cu prietena mea un apartament prin prima casa numai ca creditul este pe numele ei deoarece eu nu am putut sa obtin, din punct de vedere financiar am contribuit ambii in parti egale in ceea ce priveste actele, mobila, electrocasnice,etc.
Ce drept am eu in cazul in care nu mai suntem impreuna?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:41, 23 Iunie 2015
Intrebarea trebuia sa vi-o puneti inainte de a achizitie.

Daca nu sunteti in contractul de vanzare/cumparare nu aveti niciun drept.

Prin urmare, daca vroiati sa aveti un drept trebuia sa fiti trecut ca si coproprietar in actul de vanzare cumparare si codebitor in contractul de credit.

Cireasa de pe tort, daca sunteti doar in contractul de credit si nu sunteti si in contractul de v/c in cazul despartii veti fi obligat sa platiti creditul daca prietena nu mai poate achita ratele. Iar de iesit din contract nu se prea poate decat cu acordul bancii iar cum banca nu va fi de acord... .

Ultima modificare: Marți, 23 Iunie 2015
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj apartament intre concubini liana vesa liana vesa Buna ziua ,am urmatoarea situatie: In timpul concubinajului de 13 ani parteneri au contractat un credit ipotecar pe o perioada de 25 ani titulatul ... (vezi toată discuția)
Codebitor pentru un credit ipotecar inseamna si copropietar? Laura01 Laura01 Eu si cu prietenul meu contractam un credit de achizitie imobil (credit ipotecar), el fiind titularul creditului iar eu codebitor. Inca nu am semnat contractul ... (vezi toată discuția)
Nu sunt casatorit dar vreau sa cumpar prin programul prima casa impreuna cu prietena mea un apartament care sa fie pe numele amandarora marinelcristian marinelcristian Vreau sa cumpar un apartament cu prietena mea prin prima casa dar banca imi da doar pe numele meu pt ca nu suntem casatoriti. Se poate face o conventie civila ... (vezi toată discuția)