avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Listele cu numele locatarilor: publicate pe Internet
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Listele cu numele locatarilor: publicate pe Internet

Constat ca foarte multe asociatii de proprietari au site-uri pe care publica si listele care se afiseaza, de regula, in locul unde pot fi consultate de cei direct interesati...
Utilitatea publicarii acestor liste pe Internet?!
Unii administratori / presedinti de asociatii motiveaza ca cel plecat in strainatate are acces la liste... Oarecum indoielnic argumentul, dar sa zicem ca pt 10 insi plecati sunt date publicitatii numele, adresele si nr-ul de persoane care locuiesc in apartamentul cutare... Numai pt 10 insi din aceeasi asociatie (e o cifra pe care am exagerat-o) sunt ”publicati” toti ceilalti.

Si acum, adevarata utilitate a publicarii acestor liste se dezvaluie... pentru infractori.
Accesez pagina asociatiei X, din localitatea, adresa... Cutare: nume feminin, nr. persoane: 1 = posibil persoana varstnica, singura, poate bolnava (sau o persoana singura, care merge la lucru) Nu e greu, pt hot, sa afle care e treaba exacta si cand / cum ar putea actiona... Cutare: nume masculin; 2 persoane = posibil un cuplu de varstnici, sau doi indivizi care lucreaza – de cercetat... Zero persoane – apartament in care nu locuieste nimeni, dar – probabil – e de furat... si pana se constata spargerea...
Alte amanunte:
- cutare si-a instalat centrala de apartament (de presupus ca e ceva de furat);
- cutare plateste mult la intretinere si sunt doar doua persoane... = inseamna ca au bani si nu se feresc sa faca dus de 3 ori pe zi, sa traga apa la WC de cate ori il folosesc, sa spele rufe la doua zile si vasele in fiecare zi...;
- configuratia blocului: cate apartamente, cate pe etaj; e lift sau nu...
- etc...
Avand numele se afla nr-ul de telefon – pt a verifica, mai usor, cam cand e pe acasa aceasta persoana – si chiar pt a afla mai multe amanunte... in functie de talentul de ”orator” al hotului / escrocului...
Se usureaza mult munca infractorilor...
Are scara interfon? Mare lucru! Multi deschid fara a intreba cine e; altii deschid cand li se spune ca sunt ”impartitorii” de reclame...

Oare merita sa fie publicate aceste liste? Care, este, practic, utilitatea acestei publicitati?
Cel mai recent răspuns: ContSters61266 , utilizator 18:46, 31 Iulie 2009
Deci "soarta cruda" si " ce sa'i faci?" e tot ce se poate face?
Ma intreb ce se poate face cand nici o autoritate nu te baga in seama iar cu judecata este " boala multa..moarte sigura" la cata coruptie este. Tocmai pe asta mizeaza toti ca trebuie sa fi nebun sa umbli pe la tribunale.
Cred ca este chiar incalcare a legi puublicarea datelor personale...oricum, felicit pe trope_doi, am si aplaudat. Dpdv uman este o mizerie! O mizerie sa publici date personale.
Stiti ce spune ITM (alt subiect)...ca nu sunt informabile datele despre contractele de munca ale personalului asociatiei, ca aceste date se pot comunica doar angajatorului (dar angajatorul nu este oare platitorul, iar de platit nu plateste orice proprietar, iar daca angajator este X, el nu le stie???)
Ultima modificare: Vineri, 31 Iulie 2009
peraspera, utilizator
@peraspera
Angajatorul este cel care semneaza contractul de angajare. Angajare, angajator. Asociatia de proprietari este angajatorul. Reprezentantul asociatiei ca angajator este comitetului executiv, prin presedintele acestuia. Locatarul X nu este angajator (direct).
Relatia ITM - platitor final (locatar) trece prin intermediul comitetului asociatiei din care face parte locatarul, deci nu este o relatie directa. Asta vrea sa spuna ce spune ITM.
Datele din contractul de munca le puteti afla de la asociatia Dv., recte salariul, ca banuiesc ca asta va intereseaza.
Afisarea numelor proprietarilor si listelor de plata pe internet poate fi considerata o forma de publicitate pozitiva pentru marea majoritate a proprietarilor si o forma de publicitate negativa pentru foarte putinii restantieri.
Am citit undeva pe net propunerea cuiva de a face publicitate negativa unor comercianti, producatori, etc. , ceva de genul "nu faceti afaceri cu X ...."
De ce sa nu aflam despre vecinii nostri ca-si platesc intretinerea la zi, ca nu au restante, ca sunt oameni in care poti sa ai incredere, ca blocul respectiv este intretinut bine ?
Aceste informatii pozitive pot duce la cresterea prestigioului fiecarui proprietar si la cresterea valorii de piata a apartamentelor respective. Numele si renumele vecinilor pot sa influienteze achizitionarea unei locuinte. Eu as cumpara mai degraba un apartament intr-un bloc cu vecini fara datorii, cu "oamenii cu stare" nu pentru ca sa-mi dea mie ceva , dar macar sa am credinta ca nu vor veni la usa mea sa-mi ceara .

Alte discuții în legătură

Publicare nume proprietari mastera mastera Buna ziua, As dori sa stiu cat de legal este ca la avizier sa fie publicate numele locatarilor din bloc cu nr de apartament? (vezi toată discuția)
Date personale online chris_seby chris_seby Buna ziua. Am si eu o nelamurire(impreuna cu inca cativa locatari reprezentati de o anume asociatie de proprietari). Aceasta asociatie publica listele de ... (vezi toată discuția)
Publicare pe internet a numelor si datelor membrilor asociatiei de proprietari Costica33 Costica33 Buna ziua, Fac acum un website pentru blocul in care locuiesc. As vrea sa public numele, e mailul si telefoanele presedintei, membrilor de comitet ale ... (vezi toată discuția)