avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Transfer la cerere pe post similar administratie ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Transfer la cerere pe post similar administratie publica, functionar public

Buan ziua. Sunt functionar public in administratia publica locala, incadrata inspector principal gradatia 3, lucrez aici din 2004 (aprilie). Dupa intoarcerea din maternitate incepand cu 01.02.2014 am fost mutata cu acordul meu la un serviciu in cadrul aceleiasi directii. Recent au fost aprobate niste modificari in organigrama, respectiv s-a constituit un compartiment nou in cadrul directiei in care lucrez si eu, unde sunt 3 posturi, doua fiind deja ocupate de catre colegi numiti din cadrul unui serviciu, si mai este un post liber de functionar public asistent. Intrebarea mea este: cum pot sa fiu mutata in acest compartiment , dar pe un post similar, adica de principal? Ce demersuri trebuie sa fac si cine trebuie sa fie de acord cu mutarea mea? Se poate ca sefu sa-mi refuze cererea de transfer? Pot solicita mutarea si pe un post de personal contractual? Va rog sa ma lamuriti ce trebuie sa fac si care sunt prevederile legale in care ma incadrez.
va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:48, 29 Iulie 2015
De mutat pe un post de contractual nici nu se pune problema. Ca sa va mutati acum pe functia publica respectiva care este vacanta, o puteti face, insa doar daca o acceptati asa cum este ea acum (adica cu gradul profesional asistent, ceea ce ar insemna un dezavantaj pentru dvs.) O alta varianta ar fi ca institutia respectiva sa solicite avizul ANFP pentru a transforma functia respectiva, din grad profesional asistent in principal, sa aprobe din nou organigrama, iar atunci v-ati muta pe o functie similara cu cea pe care o ocupati in prezent.
Multumesc pentru raspuns. Dar in cazul in care exista in cadrul institutiei posturi vacante de principal in cadrul altor directii, s-ar putea? Poate seful meu direct sa nu-mi apobe mutarea pe motiv ca nu are personal sau altceva? Cui trebuie sa ma adresez in primul rand cu solicitarea de mutare, compartimentului resurse umane, sefului serviciului unde doresc mutarea sau sefului meu pentru aprobarea mutarii?
La noi au fost mutati unii colegi cu post cu tot dintr-un serviciu in altul prin dispozitie de primar. Desigur in acest caz un serviciu ramane fara un om in timp ce altul primeste unul gratis. Totul a depins de primar. Daca in cadrul institutiei a fost un post care sa corespunda cu postul pe care functionarul il ocupa tot prin dispozitie de primar functionarul a fost mutat pe postul respectiv pe motiv de reorganizare.
Care sunt motivele pentru care pot solicita transferul pe un alt post? Trabuie sa fac o cerere catre serv resurse umane sau de unde ar trebui sa incep?Daca directorul sau seful meu nu doreste ca eu sa plec pe motiv ca nu sunt oameni in compartiment, ce pot sa fac?
Puteti solicita in scris acest lucru, ordonatorului de credite si puteti motiva ca aveti pregatirea necesara in domeniul respectiv, ori ca dvs. considerati ca acolo veti putea sa va aduceti aportul intr-un mod mai favorabil la progresul institutiei, orice alt motiv care credeti dvs. ca ar argumenta solicitarea dvs.ar fi bine venit. Desigur daca argumentele dvs. il conving pe seful institutiei restul nu cred ca mai au ce sa motiveze. In definitiv dispozitia scrisa apartine conducatorului unitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionar public mi se refuza revenirea pe post dupa mutarea 6 luni andrei-u andrei-u Buna ziua domnule avocat. Si as dori sa multumesc anticipat tuturor celor care mi-ar da un sfat competent. Sunt functionar public la o primarie, intrat prin ... (vezi toată discuția)
Mutarea functionarului public luccia luccia Doresc unele lamuriri. Angajat intr-o institutie publica, referent asistent intr-un anumit birou, subordonata sefului de serviciu. Sef birou ,unde ... (vezi toată discuția)
Promovari primarie ContSters72755 ContSters72755 Buna ziua, Lucrez in cadrul unei primarii comunale, am actualmente dispozitie si pentru resurse umane, respectiv urmarirea promovarii functionarilor din ... (vezi toată discuția)