Buna ziua,
As vrea sa stiu cand expira termenul pentru depunerea plangerii la CEDO, daca hotararea irevocabila a fost pronuntata pe 11 februarie 2009?
Multumesc
Am o nelamurire privitoare la masura arestarii preventive (iar nu retinerea): daca se contesta chiar durata masurii, termenul incepe sa curga de la incetarea situatiei (Juozas Jėèius c. Lithuania, 1999) sau de la alta data?
E o intrebare ipotetica pe care am ridicat-o dupa rezolvarea unei spete de scoala.
In principiu, durata retinerii inainte de trimiterea in judecata mi-a atras atentia, mai exact data de la care curge termenul de 6 luni, motiv pentru care am si citat cauza Jėèius c. Lituania in care s-a afirmat "where a complaint is made about an absence of an effective remedy against a continuing situation, such as a period of detention, the six months’ time-limit mentioned in the former Article 26 of the Convention runs from the end of that situation".
Cai de atac
ignat_rodica
unde putem sa ne adresa impotriva unei hotarari judecatoresti devinitiva si irevocabila care a trecut si prin galea extraordinala(contestatie in anulare),care ... (vezi toată discuția)