avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa inmatriculare - hotararea ICCJ
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa inmatriculare - hotararea ICCJ

Buna ziua,

Am citit pe internet ca ICCJ a hotarat ca dobanda aferenta taxei de inmatriculare va trebui calculata si restituita din momentul in care s-a achitat taxa.
As dori sa va intreb, in cazul in care deja s-a recuperat taxa, dar dobanda s-a platit numai din data in care s-a depus cererea de restituire, ce ar trebui facut sa se incaseze si diferenta? Am cautat pe internet, dar nu am gasit o anumita procedura de urmat.

Va multumesc.
O zi placuta. :)
Cel mai recent răspuns: directiajulia , utilizator 22:49, 25 Iunie 2015
Depinde si ce scrie in hotarare, poate scrie ca se acorda de la data introducerii cererii.
Buna ziua,

In hotarare scria ca se acorda dobanda din momentul depunerii cererii, dar ma refer la articolul : [ link extern ]

De aici am inteles ca se va plati aceasta dobanda din momentul in care s-a achitat taxa, indiferent ce scrie pe hotararea primita personal.

As fi interesata daca se stiu pasii de urmat pentru a intra in posesia acestei dobanzi?

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare dobânda la taxa speciala de prima înmatriculare floreaionelm floreaionelm În iulie 2007 am plătit pentru un autoturism pe care mi l-am adus din Germania taxă de primă înmatriculare în cuantum de 5728 lei. În anul 2010, luna ... (vezi toată discuția)
Dobanda legala sau dobanda fiscala? Adrian Burlacu Adrian Burlacu Buna ziua! Intentionez sa incep in zilele urmatoare (dupa ce intru in posesia duplicatului dosarului de inmatriculare) demersul pentru a-mi recupera taxa de ... (vezi toată discuția)
Recuperare diferenta dobanda taxa inmatriculare Bobonex Bobonex In anul 2008 am achizitionat si inmatriculat un autoturism cumparat din Germania, pentru care am platit taxa de inmatriculare aprox. 5000 ron.In luna iulie ... (vezi toată discuția)